23948sdkhjf

HMF tester mere automatisk kranproduktion

Den danske kranproducent HMF arbejder på at udvikle en innovativ og strømlinet fabrik og har i den forbindelse indgået en aftale med Migatronic Automation omkring etableringen af et nyt, højteknologisk, automatiseret produktionsafsnit.

De to virksomheder har startet et pilotprojekt op, kaldet Future Lab, der handler om at lave et midlertidigt fabriksafsnit. Formålet er at teste, hvordan man opbygger et fuldautomatisk setup på nogle af de arbejdsgange, HMF har i deres svejseproduktion dag.

- Automatiseringen er en vigtig brik i vores digitale udvikling for bl.a. at skabe bedre kundeoplevelser. Helt grundlæggende har vi planer om at skabe et digitalt flow for hele processen, fra en ny kran skabes i R&D, til kranen lanceres kommercielt på markedet, så vi kan understøtte og hjælpe vores kunder gennem hele kranens levetid. Vi har allerede implementeret systemer, som gør det muligt at dele krandata og informationer på tværs af online-platforme, og nu går vi skridtet videre med mere automatisering og robotteknologi i vores produktion, udtaler Christian Myrhøj, projektleder ved HMF Group A/S.

Overordnet skal digitalisering og automatisering være med til at sikre en mere ensartet, effektiv og skalérbar kranproduktion. Desuden skal det skabe en forbedret sporbarhed af kranerne og de krankomponenter, de består af, således at man fra hovedkontoret eksempelvis hurtigere kan finde og sende den præcise reservedel til den pågældende kran i marken.

Pilotprojektet Future Lab udvikles hos Migatronic Automation i Aabybro i Nordjylland.

- Vi er allerede godt i gang med at etablere det nye fabriksområde i miniskala, hvor HMF’s fremtidige svejseproduktion skal forfines med blandt andet tests af nye svejserobotløsninger, automatisk transport af emner, produktionsstyringssystemer og meget mere. De data, maskinerne genererer, kommer til at danne baggrund for HMF’s videre arbejde med automatiseringsprocesser i fremstillingen af kraner, fortæller Project Sales Manager hos Migatronic Automation, Klaus Waenerlund Kristensen.

Når det midlertidige fabriksafsnit kører med en stabil, datadrevet produktion, vil det automatiserede produktionssystem efterfølgende blive implementeret i HMF’s nuværende produktion i Højbjerg ved Aarhus – og på sigt i en ny fabrik. Pilotprojektet ventes færdig i løbet af 2023.

HMF offentliggjorde i foråret 2022, at kranproducenten agter at flytte til en helt ny og større fabrik i Stilling ved motorvej E45. Den nye fabrik skal efter planen tages i brug i 2024.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078