23948sdkhjf

Fransk gennembrud: Investerer i 100 elektriske lastbiler

XPO Logistics har indgået aftale om at købe 100 elektriske lastbiler fra Renault Trucks. XPO’s investering sker på baggrund af virksomhedens test af Renault Trucks E-Tech D 16-tons lastbil i Lyon- og Paris-regionerne siden oktober 2021.

Alle 100 lastbiler leveres i perioden fra fjerde kvartal 2022 til 2024. De 16-tons og 19-tons tunge køretøjer vil være baseret på 28 XPO-lokationer i Frankrig, og vil blive brugt til palletransport.

Renault Trucks E-Tech-lastbilerne har en lastekapacitet på 18 til 21 paller og er udstyret med en 185 kW motor, samt en rækkevidde på op til 250 km.

- Vi havde en positiv oplevelse med at teste den første Renault Trucks el-lastbil til leveringer i byområder. Vores nye ordre på 100 helelektriske lastbiler er en skelsættende aftale for både XPO og Renault Trucks i Frankrig. Vi har foretaget en stor investering for at udstyre vores anlæg med mere end 80 el-ladepunkter. Dermed bevæger vi os hen imod en mere bæredygtig vejtransport og støtter vores kunder så meget som muligt i at dekarbonisere deres forsyningskæder, siger Bruno Kloeckner, adm. direktør i Frankrig, XPO Logistics

Artiklen er en del af temaet Nye lastbiler.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler
Udvalgte nyheder fra forsiden
Snoren klippet til stor satsning i biogas: - 1000 tak, fordi I har de vilde ideer
Vild transport: Når en ubåd går i land
Flot Volvo til Give-vognmand
Dansk biogasselskab indvier stort eksporteventyr i tung transport
Populær cafe indtager Recharge City

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.203