23948sdkhjf

Ny færge med plads til 200 lastbiler

Stena Line søsætter den nye færge Stena Ebba og booster kapaciteten på ruten Karlskrona-Gdynia
Den 11. januar 2023 fandt navngivningsceremonien for den helt nye færge Stena Ebba sted i Karlskrona i Sverige. Færgen er den anden af to nye E-flexer-færger på ruten Karlskrona-Gdynia.

Skibets længde på 240 meter giver plads til 1.200 passagerer og op til 200 lastbiler og en fragtkapacitet på 3.600 meter, hvilket booster kapaciteten med 60 procent sammenlignet med den tidligere færge på ruten.

- Indsættelsen af vores nye moderne færge Stena Ebba i den sydlige del af Østersøen er Stena Lines svar på forbrugerefterspørgslen i et dynamisk og økonomisk område i forsat vækst,” siger Niclas Mårtensson, CEO i Stena Line, og uddyber: “Vi har drevet færgeruten i mere end 25 år, og med vores nye E-Flexer-færger vil vi gøre det muligt for vores partnere at vækste deres forretninger, forbedre adgangen til andre markeder og vedligeholde de europæiske forsyningskæder.

Det er en helt ny færge – den ankom for nyligt til ruten Gdynia-Karlskrona direkte fra skibsværftet. Færgens optimerede design gør den energibesparende og mere miljøvenlig, ikke mindst fordi den er i stand til at bruge landstrøm ved anløb i havnene, hvilket mindsker skibets udstødningsemission. Indretningen på færgen er i skandinavisk stil med indbydende panoramavinduer.

Kommenter artiklen

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.062