23948sdkhjf

Billedserie: Verdens vildeste lastbilræs skudt i gang

Deltagerne i verdens hårdeste rally, det legendariske Dakar, blev sendt afsted nytårsaftensdag og skal frem til søndag 15. januar kæmpe om at blive vinder af 2023-udgaven af det legendariske væddeløb.

Det er 45. udgave af Dakar-rallyet - og fjerde gang, det finder sted i Saudi-Arabien. Årets rute startede ved strandene langs det Røde Hav ved landets vestlige kystgrænse, og undervejs bliver kørerne trukket igennem strabadser i de nordlige bjergegne af Saudi-Arabien, inden de senere skal igennem dagevis af udfordringer i den endeløse arabiske ørken sydpå. Løbet slutter søndag 15. januar i byen Damman langs Den Arabiske Golf.

54 lastbiler stillede til start i årets Dakar 2023 - og i modsætning til de seneste mange år, er løbet i år helt åbent i toppen. De russiske Kamaz-lastbiler har domineret Dakar-rallyet tungt i de seneste par årtier, men stiller ikke til start i år - naturligvis med baggrund i krigen i Ukraine.

Det hollandske De Rooy-team med Iveco som partner forventes derfor at være med helt fremme med deres biler, men får formentlig hård kamp fra bl.a. tjekkisk side, der både er repræsenteret af hold med Tatra- og Praga-køretøjer.

Over artiklen kan du se en længere billedserie med indtryk fra de første dage af årets Dakar-rally, hvor lastbilerne og deres kørere blev indskrevet og sendt afsted på de første strabadser af de cirka 5.000 kilometer, der venter dem i det arabiske landskab.



Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.14