23948sdkhjf

Lastvognsmekaniker er ny transportminister

Den nye mand på posten som transportminister ved, hvor der skal skrues for at holde gang i hjulene på den tunge transport.

I hvert fald har Thomas Danielsen en uddannelse som lastvognsmekaniker på sit cv, og torsdag kunne han også tilføje nyudnævnt transportminister på listen over meritter. Den 39-årige Venstre-mand trådte nemlig frem i flokken af de 23 ministre i Danmarks nye SMV-regering, da holdet blev præsenteret efter at have været i audiens hos dronningen.

Thomas Danielsen har været medlem af Folketinget for Venstre siden 2011 og er valgt i Vestjyllands Storkreds. Han har ikke tidligere beskæftiget sig med transport som politiker, men det kommer han altså til nu, hvor han har fået ansvaret for transport i den nye regering.

Thomas Danielsen er født i 1983 i Fjerritslev og blev i 2004 udlært som lastvognsmekaniker efter at have stået i lære hos Iveco i Holstebro. Karrieren som mekaniker blev dog kort, for siden blev han bankelev og arbejdede som bankrådgiver fra 2009 til 2011, hvor han blev valgt ind i Folketinget.

Tidligere har transportministre også haft andre ansvarsområder, men i lyset af det ganske store ministerhold denne gang, hvor der er tre partier i regeringen, kan Thomas Danielsen alene fokusere på at være den nye førstemand for transportbranchen.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.172