23948sdkhjf

Transportordfører: Ikke mere overhalingsforbud, tak

Snakken om endnu en udvidelse af overhalingsforbuddet for lastbiler på de danske motorveje har taget til i de seneste måneder – og med et folketingsvalg, der efter sigende nærmer sig hastigt, er parolen om tiltag over for ”elefantvæddeløb” som regel et populært standpunkt fra en bred front af politikere.

Venstres transportordfører, Kristian Pihl Lorentzen, har også noteret sig, at mere overhalingsforbud for lastbiler igen er kommet på dagsordenen – og markerer sig med en lidt usædvanlig melding fra Christiansborg.

Vi har nemlig allerede rigeligt med overhalingsforbud, lyder det fra V-veteranen på ”Borgen”:

- Med henvisning til den verserende debat om overhalingsforbud for lastbiler vil jeg hermed tilkende at Venstre ikke finder behov for geografisk eller tidsmæssig udvidelse eller udbredelse af det allerede eksisterende overhalingsforbud for lastbiler, skriver Kristian Pihl Lorentzen i en personlig henvendelse til transportminister Trine Bramsen.

V-ordføreren har også sendt denne melding til Lastbil Magasinet – og bekræfter sit klare standpunkt i den debat.

Trine Bramsen ytrede sig ellers positivt om tanken om flere skilte med overhalingsforbud på de danske motorveje, da emnet for nylig kom på dagsordenen, efter at fem afhoppere fra Dansk Folkeparti lancerede en buket af transportpolitiske emner, som de gerne ville have taget fat på.

- Regeringen er stærk tilhænger af tiltag, der kan styrke trafiksikkerheden, og ser derfor gerne på at stramme yderligere op på lastbiloverhalinger på motorvejen, lød det således for nylig fra Trine Bramsen som svar til dét oplæg.

Det bliver dog altså uden støtte fra Venstre, der ikke ser nogen grund til at udvide eksisterende overhalingsforbud, der gælder på en række motorveje over hele landet i hverdagene fra 6-9 og 15-18.

- Jeg noterer mig, at der generelt er mindre gener fra elefantvæddeløb, end der var for blot fem år siden. Branchen er dermed langt hen af vejen lykkedes med at lave effektfulde kampagner imod generende overhalinger, lyder det fra Kristian Pihl Lorentzen.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Medlemmernes egne nyheder
Se alle medlemsnyheder
Mest læste
JOB i FOKUS
Gå til joboversigten
Seneste nyheder
Se seneste nyheder
Udvalgte artikler
Udvalgte nyheder fra forsiden
Scania lancerer førerhus med sauna
Lastbil ramte cyklist i Højbjerg
Politiet fandt mange bremsefejl i nordjysk tungvogns-kontrol
Vognmand fik sparket: Det er helt ude i skoven
Stor forhandler sænker dækpriserne
Iveco vil frasælge aktiviteter i Norden
Andre Nordiske Medier
Transportmagasinet
Motor-magasinet
SCMNews

Send til en kollega

0.078