23948sdkhjf

Trine B. til vognmændene: Vi er på samme hold

Transportminister Trine Bramsen var gæstetaler ved DTL’s generalforsamling lørdag formiddag i Kolding – og hun brugte lejligheden til fra talerstolen at understrege, at hun er på bølgelængde med vognmændene i en lang række af de mærkesager, som præger debatten i disse år.

En af dem er den omdiskuterede 11 kilos regel for varebiler, som regeringen uden held har forsøgt at få afskaffet. Reglen betyder, at varebiltransportører kan undgå kravet om tilladelse til godskørsel, hvis de kun fragter pakker på under 11 kg.

- Vi er på samme hold i den sag, men vi er i mindretal. Og som altid i den slags situationer, så må vi kæmpe videre for at overbevise de andre om, at vi har ret, og de tager fejl, sagde Trine Bramsen.

Hun kom også omkring vejpakken og regler for at stoppe underbetaling af udenlandske chauffører og skabe mere fair konkurrence i lastbilbranchen.

Den grønne omstilling blev også nævnt – og her var det småt med konkrete løfter til vognmændene i det arbejde.

- Men vognmænd er gode til at finde løsninger, og jo flere løsninger I selv skaber og bidrager med, jo mere slipper I for, at vi politikere finder på løsningerne. Så det er jo lidt af en gulerod, lød det fra Trine Bramsen.

Ministeren sluttede med at kvittere for lastbilchauffører og vognmænds store indsats for at holde hjulene i gang trods svære tider i samfundet og verden.

- Tak for at I skaber stabilitet i en ustabil verden. Uanset om det er corona eller krig, der skaber ustabiliteten, så finder I bogstaveligt talt nye veje.

Artiklen er en del af temaet Vognmænd.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.141