23948sdkhjf

MAN’s tunge el-lastbil sætter nye standarder for opladning

Fredag lod MAN Truck & Bus for første gang en næsten produktionsklar prototype på fabrikkens kommende tunge el-lastbil køre i offentligheden.

Det foregik ved et arrangement ved den tidligere lufthavn Tempelhof i Tysklands hovedstad, Berlin, med overværelse af den tyske forbundsminister for digital og transport Dr. Volker Wissing m.fl.

MAN introducerer sin tunge, elektriske lastbil på markedet i 2024, og den udmærker sig bl.a. ved at være klargjort til megawatt-opladning, som er en kraftigere og hurtigere type opladning, end man kender på markedet for elkøretøjer i dag.

I samarbejde med selskabet ABB E-mobility sigter MAN mod at sende elektriske langturslastbiler på gaden udviklet til et dagligt kørselsinterval på mellem 600 og 800 kilometer.

Ved den første offentlige prøvekørsel af den elektriske MAN-lastbil understregede Alexander Vlaskamp, adm. direktør for MAN Truck & Bus, at "fremskyndelse af udvidelsen af opladningsinfrastrukturen er den eneste måde at opnå udviklingen inden for transport og opfylde klimamålene."

For at muliggøre daglige afstande på mellem 600 og 800 kilometer er den elektriske MAN-lastbil, der skal lanceres i 2024, allerede udstyret med de tekniske forudsætninger for fremtidige megawatt-opladningssystemer. ABB E-mobility, som ER en førende global leverandør af opladningsløsninger, har til hensigt at bringe sådanne opladningssystemer hurtigt på markedet.

 - Megawatt-opladning vil kræve ny strømteknologi med mere end 1.000 volt, så systemisk elektrisk sikkerhed og pålidelighed er afgørende på disse effektniveauer og i de forudsigelige brugssager. ABB E-mobility er den ideelle udbyder til at tage disse udfordringer op, da vi kan accelerere forskning og udvikling betydeligt baseret på vores eksisterende teknologier. Vores fælles ambition er at bringe denne nye teknologi på markedet inden for tre år. Tidligere har sådanne udviklingsfaser ofte taget meget længere tid, siger Frank Mühlon, adm. direktør for ABB E-mobility.

En bindende og ensartet standard er også afgørende for indførelsen af megawatt-opladningsteknologi. Mere end 20 partnere fra industri og videnskab, herunder MAN og ABB, arbejder på det højtydende opladningsprojekt (kendt som "HoLa" på tysk), som er finansieret af den tyske regering og er verdens første megawatt-opladningsprojekt. To højtydende ladepunkter med megawatt-opladningssystemer (MCS) bygges fire steder langs den føderale motorvej A2. Projektet skal danne grundlag for landsdækkende ekspansion.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078