23948sdkhjf

Nu falder hammeren: Vejledningsperiode er ophørt

Den 2. februar trådte nye regler i kraft vedrørende udstationering inden for vejtransport på grund af implementeringen af EU's vejpakke.

For at gøre håndhævelsen af disse regler lettere for vognmændene, som har udstationerede chauffører i Danmark, har Færdselsstyrelsen og politiet anvendt en vejledende tilgang i forbindelse med kontrollen af de nye udstationeringsregler indenfor vejtransporten. Den 30. april 2022, udløb denne vejledningsperiode.

Det betyder, at politiet og Færdselsstyrelsen siden den 30. april 2022, har håndhævet de nye udstationeringsregler, herunder aflønningskravet på ordinær vis. Det kan derfor medføre en bøde, hvis de nye bestemmelser om registrering, aflønning og dokumentationskrav overtrædes. Der oplyser Færdselsstyrelsen i en nyhedsmail.

Udstationeringsreglerne, som nu bliver håndhævet på ordinær vis, indebærer blandt andet, at virksomheden skal registrere sine udstationerede chauffører via IMI-systemet og betale den udstationerede chauffør en dansk minimumstimesats, når der udføres cabotagekørsel eller vejdelen af kombineret transport, samt at chaufføren ved vejsidekontrollen skal råde over og fremvise sin udstationeringserklæring og yderligere dokumentation.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler
Udvalgte nyheder fra forsiden
Vejafgiften andenbehandlet på 38 sekunder
Daimler og Toyota vil bygge lastbiler sammen
Scania lukker Södertälje-fabrik i tre måneder
Mercedes runder elektrisk milepæl i Danmark
Stærke oldschool-V8'ere til P. Olesen
Svensk kraftkarl til CSK
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079