23948sdkhjf

Fragtmand Leif Hansen fylder 75

Mandag 2. maj fylder fragtmand Leif Hansen, Strandvejen 21, Sejs, Silkeborg, 75 år.

Leif Hansen er født i Vejle, men gik i folkeskole i Gredstedbro ved Ribe og i Grindsted afsluttende med realeksamen i Skanderborg, da hans far, som baneformand ved DSB, flyttede en del rundt.

Inden karrieren som privat vognmand startede, var han bl.a. bådsmand/dæksdreng på fragtskib med sejlads til Vestafrika og Canada og startede som 18-årig som chauffør hos forskellige vognmænd.

Leif Hansen startede som selvstændig vognmand i 1972 med eksport af fragt og kørte i 1974, som den første dansker, med lastbil til Kuwait med udstyr til fly (flasker, knive, gafler mv.), der mellemlandede der på vej til Østen. Herefter fulgte fra 1977 fragtruter Århus-Skagen, som blev solgt, og i 1987 købet af Solbjerg-Århus. Derefter en del handler med fragtruter i Midtjylland, og i dag dækker Leif Hansen A/S et område fra Åbyhøj rundt om Horsens og Odder til Århus.

Siden 1980 har Leif Hansen været med i Danske Fragtmænd, og hans vognmandsforretning Leif Hansen A/S, der blev etableret i 2005, har siden 2009 haft adresse på Logistikparken 5, 8220 Brabrand, hos Danske Fragtmænd A/S store transportterminal, ligesom virksomheden er med i aktionærkredsen.

Leif Hansen A/S har i dag 65 ansatte, heraf 62 chauffører og ikke mindre end 38 lastbiler.

I 2016 stoppede Leif Hansen som direktør, som led i et generationsskifte, hvor sønnen Lasse Hansen i dag er direktør og hovedaktionær. Leif Hansen er nu arbejdende bestyrelsesformand, og hans kone Lisbeth Hansen bestyrelsesmedlem og bogholder i virksomheden.

Som selvstændig fragtmand levner det ikke megen tid til fritid, men en del rejser er det blevet til, og sønnen Lasses købte hus i Spanien i 2021 vil intensivere rejser dertil.

For godt fire år siden fik en tidligere vognmandskollega Leif Hansen optaget i Dansk Broder Orden i Randers, hvor han i vinterhalvåret føler sig godt tilpas.  

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.097