23948sdkhjf

Kontrol af over 200 tunge køretøjer på Fyn

Onsdag i sidste uge gennemførte Tungvognscenter Syd i samarbejde med de øvrige tungvognscentre i Danmark og en række andre myndigheder og samarbejdspartnere en stor kontrol på Fyn.

Der var udpeget tre faste kontrolsteder, og samtidig blev der også patruljeret på vejene omkring kontrolstederne.
 I alt blev 218, heraf 78 udenlandske, større køretøjer kontrolleret. Det resulterede i 77 sigtelser.

Multikontrollen foregik i tidsrummet fra kl. 9 -16 på Fynske Motorvej ved:

• Kildebjerg Nord
• Kildebjerg Syd
• På Odensevej ved rasteplads

Ud over Politiet deltog blandt andre Færdselsstyrelsen, Fødevarestyrelsen, Trafikstyrelsen, Motorstyrelsen, Told- og Skattestyrelsen, Beredskabsstyrelsen,

Miljøstyrelsen og Fiskeristyrelsen i Multikontrollen.

Typiske forseelser
De 77 sigtelser under politikontrollerne omhandlede blandt andet 19 sigtelser for fejl og mangler ved køretøjerne, 8 sigtelser for overtrædelse af køre-hviletiden, 8 sigtelser for fejl ved kontrolapparatet, 4 overtrædelser for kørsel med farligt gods samt 2 for manglende surring af transportgods og 18 sigtelser for fejl ved bremserne, hvoraf 7 køretøjer er indkaldt til syn. En enkelt sigtelse omhandlede også for tæt kørsel, 2 for manglende brug af sikkerhedssele og en enkelt sigtelse for personelfalsk, da en chauffør havde ’lånt’ sin kammerats kørekort.

Færdselsstyrelsen fik kontrolleret 110 køretøjer, hvoraf 25 endte med synsindkaldelse, og 8 heraf fik køreforbud. Fødevarestyrelsen kontrollerede 37 køretøjer, og de varslede en enkelt bøde, en fik en indskærpelse og øvrige fik vejledning. Den militære bremsestands kontrol af 37 militære køretøjer resulterede i 3 synsindkaldelser og betinget godkendelse til 7 køretøjer.  

- Når politiet og samarbejdspartnere vælger at gennemføre de store multikontroller, så har det som altoverskyggende hovedfokus at skabe mere sikker trafik. Når de store køretøjer bliver undersøgt for overholdelse af en række regelsæt, der hører under forskellige myndigheder, så har det nemlig en forebyggende effekt – ligesom også de mere ’almindelige’ færdselskontroller har. Der bliver herudover også ryddet ud i nogle af dem, der ikke har styr på det, hvilket betyder, at vejene bliver lidt mere sikre at færdes på, lyder det fra politiet

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094