23948sdkhjf

Brintdreven skraldebil kører med Allison-automatgearkasse

Storbritanniens første renovationsbil med en brintbrændselscelledrivline er udstyret med en Allison fuldautomatisk gearkasse.

Den banebrydende, nye brintdrevne renovationsbil er bygget på et HH-Mercedes-Benz Econic Hydrogen-chassis med en akselafstand på 4200 mm og har en tankkapacitet på 15 kg ved 350 bar og 140 kWh batterier med 700 v.

Renovationskøretøjet, som vil blive forsynet med brændstof via Aberdeen City Council's egne grønne brintinfrastruktur, vil have en rækkevidde på 250 km, hvilket gør det muligt at køre længere afstande end med et elektrisk køretøj.

Køretøjet er det seneste skridt i "H2 Aberdeen"-initiativet, som har til formål at skabe en brintøkonomi i byområdet. Aberdeen City Council indførte først ti brintbusser i 2012 efterfulgt af verdens første introduktion af 15 dobbeltdækkerbusser i 2020. I 2018 indsatte de Storbritanniens første brintdrevne fejebil, som også har en Allison-gearkasse.

Aberdeen City Councils nye brintdrevne lastbil kombinerer Econics kabine med lav indstigning med et karosseri lavet i Holland af specialisten inden for affaldsindsamlingsløsninger, Geesinknorba Group.

Artiklen er en del af temaet Vognmænd.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.141