23948sdkhjf

Ny brancheforening for opbyggere er født

Torsdag 24. februar afholdt brancheforeningen Køretøjsopbyggerne under Dansk Bilbrancheråd stiftende generalforsamling på Brogården i Middelfart.

- Et vigtigt signal at sende til politikere, styrelser og branchen generelt udtaler nyvalgt formand Jens Erik Platz, der glæder sig over, at Køretøjsopbyggerne i Danmark nu er en selvstændig brancheforening for alle professionelle danske opbyggere.

At sidde sammen var ikke nyt for de mange fremmødte, der endte med at stifte brancheforeningen – Således samlede køretøjsopbyggerne sig allerede i efteråret 2019 for at stå sammen om at få en så lempelig implementering af den dengang forestående typegodkendelsesforordning.

I alt 54 danske opbyggere samlede sig på det grundlag i erfa-gruppen Køretøjsopbyggerne under Dansk Bilbrancheråd. 8 af disse opbyggere tilbød deres bistand til et sagkyndigt, frivilligt panel, som sammen med direktør Erik Rasmussen og juridisk chef Johanne Berner har arbejdet på at sikre, at de danske opbyggere fremadrettet kan få godkendt deres gode, danske håndværk, på en smidig og fornuftig måde.

Efter pres fra både opbyggere og den øvrige transportbranche endte Færdselsstyrelsen med at udskyde de nye opbyggerregler og er  for tiden i færd med en rundrejse til de forskellige fremtrædende aktører i og omkring opbyggerbranchen, hvor der fremlægges et oplæg til den fremtidige ramme for nationale godkendelser af individuelt opbyggede køretøjer.

Selvom Køretøjsopbyggernes oprindelige formål nu umiddelbart er opfyldt, så er der nok af arbejdsopgaver at tage fat på; og derfor stiftede Køretøjsopbyggerne sig som en selvstændig brancheforening under Dansk Bilbrancheråd. Samtlige paneldeltagere fra det frivillige panel stillede op til bestyrelsen og blev enstemmigt valgt af forsamlingen.

Ved den efterfølgende konstituering blev Jens Erik Platz, BP Trailer A/S, valgt som formand, og Per Lavmand, Lavmands A/S, blev næstformand. 24 virksomheder meldte sig ind i foreningen straks efter stiftelsen.

Den valgte bestyrelse i den nye brancheforening Køretøjsopbyggerne under Dansk Bilbrancheråd består af:

Formand Jens Erik Platz, næstformand Per Lavmand, Leif Jørgensen, Morten Tang, Henrik Christensen, Torben Mathiassen, Erik Rasmussen og Jesper Hejselbæk.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094