23948sdkhjf

Lastbilchauffør – passer du på din bil, som du passer på din lastbil?

Vi ved det godt. Lastbilen er ikke blot din arbejdsplads og dit ”kontor” – den er dit andet hjem. Og derfor giver det selvfølgelig også rigtig god mening, at du passer på den med liv og sjæl. Men gør det samme sig gældende, når det kommer til din private bil? Nok er den ikke din arbejdsplads, men fortjener den ikke også samme kærlighed, som din lastbil får?

I denne artikel kommer vi med nogle tips til, hvordan du kan sørge for, at din private bil bliver passet og plejet på samme vis, som det gælder din lastbil.

Indvendigt vedligehold

Findes der noget værre end et beskidt førerhus? Det skulle da lige være en beskidt bil! Du støvsuger sikkert din lastbil i tide og utide for at holde den ren, og det samme bør du gøre, når det kommer til din private bil. Bevares, du skal måske ikke sove i den, men derfor er det alligevel rart med en bil, der ikke stinker og ser herrens ud indvendigt.

Det gælder både sæder og instrumentbræt, men især også bunden af bilen, hvor der hurtigt kan komme til at se beskidt ud – og stinke – hvis ikke du holder det rent. Bilmåtter er et oplagt hjælpemiddel til at holde bilen ren i bunden, og derudover kan du også overveje at supplere med en duftfrisker eller andet, der får bilen til at lugte bedre.

Det er i princippet det samme med bagagerummet, og også her findes der et godt hjælpemiddel. Med effektiv bagagerumsbeskyttelse undgår du nemlig både, at bilens bagagerum bliver beskidt, og samtidig sparer det også dit bagagerum for en masse slitage.

Udvendigt vedligehold

En ting er indvendigt vedligehold – noget helt andet er, om du sørger for at vedligeholde din bil udvendigt. Især som lastbilchauffør, hvor du måske ofte er væk i længere tid af gangen, er det en rigtig god idé at sørge for, at du parkerer din bil i en garage eller lignende, hvis det er muligt, så den ikke angribes af rust, mens du er væk.

Derudover skal du sørge for at vaske bilen med jævne mellemrum, og når vinteren står for døren, bør du også overveje, om det ikke er en god idé at investere i en undervognsbehandling, så bilen ikke angribes af salt.

På den måde holder din bil længere, og du ender med at få en bil, der er lige så passet og velplejet som din lastbil!

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094