23948sdkhjf

Guvernør benåder chauffør: Slipper med 10 års fængsel

En lastbilulykke i 2019, der kostede fire mennesker livet i den amerikanske delstat Colorado, så i første omgang ud til at betyde, at lastbilchaufføren kunne se frem til at tilbringe resten af sit liv bag tremmer.

Den 26-årige Rogel Aguilera-Mederos blev nemlig idømt 110 års fængsel for i alt 27 anklagepunkter i forbindelse med ulykken, hvor bremserne svigtede på hans lastbil.

Torsdag 30. december valgte Colorados guvernør, Jared Polis, dog at benåde chaufføren og forkorte straffen til 10 års fængsel, oplyser flere amerikanske medier.

Ulykken skete i april 2019, da den dengang 23-årige chauffør var på vej med et læs tømmer over Rocky Mountains, da bremserne svigtede på vej ned ad en bakke, hvorefter lastbilen kørte op i en kø af stillestående trafik. Fire mennesker blev dræbt og flere kvæstede ved sammenstødet.

Den hårde dom skyldtes bl.a., at anklagemyndigheden mente, at chaufføren havde forsømt at benytte sig af et nødspor til at afværge ulykken. Alligevel skabte dommen dog stor opstandelse, og der var planlagt en høring i januar til at genoverveje dommen. Men guvernøren kom altså denne i forkøbet.

Læs mere om: jura
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079