23948sdkhjf

Nytårshilsen fra ATL’s formand

Arbejdsgiverforeningen ATL har udsendt denne nytårshilsen til landets chauffører og vognmænd:

Sidste år glædede jeg mig over, at det var lykkedes at holde hjulene i gang under coronakrisens første og anden bølge. I år har mange virksomheder haft svært ved at følge med.

Danmark har oplevet en økonomisk vækst, der ikke har været højere i mange år. Virksomhederne i vores branche har haft travlt med at køre byggematerialer, maskiner, pakker og meget andet ud til virksomheder og forbrugere. 2021 har på mange måder været et usædvanligt år.

Desværre har det fået en gammelkendt udfordring til at dukke op igen. Landet over har virksomheder været nødt til at sælge deres lastbiler eller ladet dem stå ubrugte på parkeringspladsen, fordi det ikke har været muligt at skaffe chauffører til at køre bilerne. Manglen på chauffører er udbredt og stigende.

Det er en af de helt store udfordringer for branchen. Vi får brug for politiske reformer og en fortsat stor rekrutteringsindsats for at skaffe flere dygtige folk til vores erhverv.

Det er positivt, at der er blevet ansat markant flere lærlinge i de senere år. Her ved afslutningen af 2021 er der tæt på 1.000 igangværende uddannelsesaftaler inden for vejgodstransport. Det er ny rekord.

En anden udfordring er den grønne omstilling, hvor vi naturligvis skal være ambitiøse. Jeg efterlyser dog en realistisk tilgang hos politikerne til omstillingen af den tunge transport. Vi er i en situation, hvor de grønne alternativer er ikke eksisterende endnu – eller meget dyre.

Den tunge transport kan kun nå klimamålene, hvis vi får nogle realistiske rammer at gøre det i. Og det er vigtigt, at den grønne omstilling foregår økonomisk bæredygtigt.

2021 blev desværre ikke det farvel til corona-pandemien, som mange af os havde håbet. I transportbranchen har vi heldigvis vist, at vi passer på hinanden med ansvarlig adfærd og god hygiejne. Med den indsats kan vi også holde hjulene i gang i 2022.

Godt nytår.

Peter B. Jepsen

Formand for ATL

Artiklen er en del af temaet Vognmænd.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.187