23948sdkhjf

Transportfirma hjælper udsatte unge

Transport- og logistikfirmaet Alpi har besluttet at tage et medansvar for, at udsatte unge kan få en uddannelse inden for transporterhvervet – og dermed en ny start i livet. Alpi har derfor indledt et samarbejde med Tamu-centret i Odense om distribution af gods på Fyn.

Tamu (Træningsskolens Arbejdsmarkedsuddannelser) er en arbejdsmarkedsuddannelse for unge mellem 18 og 30 år, der på grund af personlige og sociale vanskeligheder hverken er under uddannelse eller har tilknytning til arbejdsmarkedet.

Samarbejdet mellem Alpi og Tamu betyder, at elever fra transportuddannelsen hos Tamu i Odense som en del af deres opkvalificering udfører opgaver for Alpi med kørsel af varer på Fyn.

En af de elever, der kører for Alpi, er 22-årige Mike Bruusgaard. Som Tamu-elev har han taget kørekort og truckcertifikat, og han har gennemført AMU-kurset ”Grundlæggende kvalifikation for varebilschauffør”. Mike Bruusgaard har tidligere forsøgt sig med en Forbedrende Grunduddannelse (FGU) inden for ejendomsservice, men har fundet ud af, at transport er det helt rigtige for ham. Han trives med at køre rundt på Fyn og bringe varer sikkert frem for Alpi.

- Tamu er supergode til at sikre, at jeg kommer i gang med tingene. Tidligere har det været svært for mig at få gennemført det, jeg gerne ville. Tamu giver mig et skub. Det er deres fortjeneste, at jeg har fået taget kørekort og truckcertifikat. Hvis det ikke var for Tamu, havde jeg bare siddet derhjemme og gamet eller lavet ingenting, siger Mike Bruusgaard.

Ifølge Tamus direktør, Peter Staun Kastholm, er samarbejdet med Alpi af stor værdi for de elever, som nu kører for firmaet:

- Ved at benytte sig af vores indsats medvirker Alpi til at give unge, som ikke har haft den letteste gang gennem livet, de kvalifikationer, der er nødvendige, for at de kan få et rigtigt job, når de har gennemført transportuddannelsen på vores center i Odense, siger Peter Staun Kastholm.

Også hos Alpi glæder man sig over samarbejdet med Tamu:

- Det fungerer supergodt. Tamu og deres chaufførelever er fleksible og servicemindede. Det passer perfekt ind i Alpis normale transport-set-up. Samtidig er der via dette projekt og samarbejde mulighed for at sluse flere unge mennesker ind i chaufførerhvervet – i en del af transportbranchen, som mangler arbejdskraft. Så hvis vi kan medvirke til, at unge som Mike via Tamu får en uddannelse inden for transporterhvervet og en bedre plads i livet, så giver samarbejdet endnu større mening for os, siger Morten Rasmussen, afdelingsleder hos Alpi.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094