23948sdkhjf

Gennemførte 88 landsdækkende saltninger

I alt foretog Vejdirektoratet 88 landsdækkende udkald til saltning hen over hele vinteren. Det viser de nyeste tal for hele direktoratets vinterarbejde.

Saltspredningen varierer dog fra landsdel til landsdel. For eksempel måtte saltsprederne på vejene 101 gange i Syddanmark, mens der kun blev saltet 76 gange i Hovedstadsområdet.

Samme mønster gentager sig for snerydningen. Her blev der ryddet sne i tredobbelt omfang i den sydlige del af landet i forhold til i Hovedstadsområdet. For hele landet blev der i gennemsnit ryddet sne i 96 timer pr. 100 kilometer kørespor.

Antallet af saltninger er på 82 procent i forhold til en normalvinter (gennemsnittet af vinterarbejdet i kalenderårene 2000-2014.) Mens snerydningsindsatsen ligger på 53 procent af normalen.

- I starten af 2021 fik vi omfattende snevejr og frosttemperaturer på ned til minus 20 grader. Men de første vintermåneder var meget milde måneder. Det betyder, at vinteren alligevel samlet set placerer sig i den milde ende af skalaen, siger chefkonsulent Freddy Knudsen fra Vejdirektoratet.

Selve indsatsen med saltbiler og sneplove styres af Vejdirektoratets Vintertjeneste, der har sæde i Vejdirektoratets Vintervagtcentral i Aalborg.

Centralen er bemandet med uddannede vintervagter, som hele vinteren overvåger vej- og vejrsituationen og bekæmper glatføre på statsvejene fra Gedser til Skagen.

Man kan følge Vejdirektoratets saltning af veje og se, hvor saltspredere og sneplove er i gang – og hvor de har været – på www.Vintertrafik.dk

Du kan også se de lokale og generelle vintermeldinger her, blandt andet vej- og lufttemperaturer, ligesom siden giver adgang til cirka 400 kameraer.

Vinterfakta:
På en normal vinter har Vejdirektoratet udkald til saltning gennemsnitligt 107 gange, og der bliver brugt 58.700 tons salt.

Et udkald til saltning betyder det antal udkald, der har været på Vejdirektoratets ruter landet over. Et udkald svarer til, at der har været kaldt ud på samtlige ruter på én gang.

Vinteren i Vejdirektoratet varer fra oktober til maj, hvor Vintercentralen overvåger vejenes temperaturer hele døgnet.

Vejdirektoratet har cirka 250 saltspredere og cirka 600 sneplove, som kan gå i aktion.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078