23948sdkhjf

- Kontrollen er aldrig fulgt med bødehammeren

Kommentar fra kontorleder hos FDL, Jens Groot:

Frie Danske Lastbilvognmænd FDL er ikke sat på jorden for at please politikere. FDL er sat på jorden for at råbe vagt i gevær, når danske politikere rammer ved siden af godstransport-skiven. Derfor tillader FDL sig hermed at stille spørgsmålene offentligt til alle folketingets politikere. Ingen nævnt, ingen glemt.

Dansk godstransport på gummihjul er et yndet sted for Christiansborgpolitikere at slå med den store sanktionshammer. Love, som omhandler gods-transporterende vare- og lastbiler, er mangfoldige og berører mange ministerier/styrelser. Her kniber det at få fat i den store hammer, så kontrolbevillingerne til ministerierne og deres styrelser også har mulighed for en effektiv kontrol.

Der er og har altid været højaktuel mangel på varme hænder hos politiet og politiets tungvognscenter. Hvad hjælper det at slå med den store hammer, når styringen og bemandingen til at foretage en effektiv kontrol 24/7/365 ikke er til stede.

Tungvognscentrene skal ledes og koordineres fra ét sted, så kontrollerne optimeres max over det ganske land. Ikke som nu, hvor det er det enkelte center, der sætter dagsordenen.

Dieseltyverier fra lastbiler er højaktuelt lige nu efter episoden ved Egtved den 12. april 2021. I denne sag er det en politiopgave for ordenspolitiet, som også mangler varme hænder og derfor har en tilbøjelighed til at bede erhvervsdrivende, når de ringer og vil anmelde indbrud/tyveri, om at indberette det elektronisk på politiets hjemmeside. Så er det registreret, så forsikringen kan se anmeldelsen. Sag slut.

Transportører af levende dyr har længe haft store problemer med anklager for transport af ikke-transportegnede dyr. Chaufføren anklages pr. automatik af Fødevarestyrelsen for skader med bødestørrelser i 30.000 kroners-klassen. Skader, som chaufføren ikke har en jordisk chance for at kontrollere.

Problemerne er skabt af folketingspolitikere, som greb den store hammer i bødekataloget og satte kikkerten for det blinde øje.

Christiansborg-folketingspolitikerne bærer ansvaret for den manglende kontrol af de indførte bødeforhøjelser med den store hammer. De glemte at øge muligheden for at kontrollere overtrædelserne. Det er mangel på rettidig omhu. Manglen kan nemt opfattes, som om bare bøderne er store nok, så behøver loven ikke kontrolleres, bødeafskrækkelsen klarer nok den præventive opgave.

Frie Danske lastbilvognmænd FDL vil fortsat følge sagernes udvikling og kritisk forholde sig til udviklingen.

Kommenter artiklen

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094