23948sdkhjf

Bekymret vognmand: Selvfølgelig skal chauffører testes før indrejse

- Smitten kender jo ingen grænser eller nationalitet

Det er ikke kun flere Folketingspolitikere, der mener, at det er en rigtig dårlig idé, at chauffører er undtaget kravet om at skulle forevise en negativ coronatest ved indrejse i Danmark.

Også blandt flere af Lastbil Magasinets læsere har man svært ved at købe præmissen om, at chauffører er undtaget, fordi test ved grænserne vil skabe unødig kø, og fordi chaufførerne mestendels opholder sig i kabinen.

En af dem, som mener, myndighederne er på galt spor her, er vognmand Kasper Bendix Poulsen fra Årre Vognmandsforretning ved Varde. Vognmanden siger, at også chauffører bør fremvise en negativ corona-test ved grænsen.

- Selvfølgelig skal de det. Smitten kender ingen grænser eller nationalitet. Det virker fjollet, at en, der arbejder i Danmark på en fast arbejdsplads, skal forevise en negativ test, hvorimod dem, der kører rundt til virksomheder og bruger rastepladserne sammen med os andre, ikke skal, siger Kasper Bendix Poulsen, hvis forretning tæller fire biler, der kører korn og foderstof samt kreaturer.


- Jeg tror, jeg taler på alle chaufførers vegne, at det ikke er fedt at bruge toilet- og badefaciliteterne på rastepladserne mere. Jeg holder mig personligt derfra så vidt muligt. Jeg er heldigvis ikke berørt af at ligge ude mere som før, men jeg ville da klart være betænkelig ved det, fortsætter han.

Kasper Bendix Poulsen understreger, at han ikke kan se, hvorfor der skal gøres forskel på den tyske lagerarbejder i Fredericia, der skal fremvise en negativ test, og så den østeuropæiske chauffør, der kommer med varer, men altså ikke skal være testet, inden han er kørt ind i landet.

- Jeg ved godt, det er en kæmpe logistisk opgave at teste chaufførerne, og at vi skal bevare eksportkæder. Men smitten kender altså ingen grænser. Og alle har jo også før i tiden prøvet at holde ved grænserne og vente på toldpapirer, uden at det hele brød sammen dengang, siger Kasper Bendix Poulsen.

Vognmanden fortæller, at han som sagt er meget betænkelig ved at bruge rastepladsernes toiletter, for selv om der mange steder bliver gjort en indsats for at holde dem rene, er der bare rigtig mange, der benytter sådan et toilet, og samtidig er der en del rastepladser med meget spartanske sanitære forhold, mere sparsom rengøring og kun koldt vand i hanen.

- Mange steder gør man en god indsats for at holde det rent. Men jeg er bekymret ved at kunne blive smittet via et toilet – og vi har jo ikke mulighed for at bruge eget toilet. Man ved ikke, hvad vedkommende, der har siddet der før dig, har gjort eller ikke gjort. Arbejder du derimod på kontor, ved du, hvem der har gjort rent på toilettet hvornår, siger Kasper Bendix Poulsen.

Han fortæller, at han derfor hellere ”holder sig” og bruger toilettet fremme ved kunden, end han bruger rastepladstoiletterne, men en gang imellem er det jo en nødvendighed at bruge de offentlige toiletter.

- Og jeg kan høre, at der er en stor skepsis blandt mine egne chauffører og blandt kollegaer i branchen ved at bruge de fælles faciliteter. En tidligere kollega vendte den med mig. Han ligger ude hele ugen og giver mig ret i, at det er ikke fedt at bruge faciliteterne, siger Kasper Bendix Poulsen.

Den 35-årige vognmand har ikke ligget ude de sidste tre år, men han mener heller ikke, at faciliteterne er til det.

Kaper Bendix Poulsen påpeger, at han ikke personligt er så bange for at blive ramt af covid-19, men han er bekymret for at bringe smitten videre. Mest, fordi coronavirussen indtil i dag har vist sig så utilregnelig.

- Jeg er ræd for at slæbe smitte med hjem til min lille dreng, han er kun et halvt år, og til foderstoffen. Bliver foderstoffen ramt, så lægger det jo min virksomhed ned, siger Kasper Bendix Poulsen.Fra Søren Riis Paludan, professor i virologi og immunologi ved Aarhus Universitet, lød det fredag til lastbilmagasinet.dk, at det vil give mening at indføre et krav om quick-test af de chauffører, der kommer til landet.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler
Udvalgte nyheder fra forsiden
Vejafgiften andenbehandlet på 38 sekunder
Daimler og Toyota vil bygge lastbiler sammen
Scania lukker Södertälje-fabrik i tre måneder
Mercedes runder elektrisk milepæl i Danmark
Stærke oldschool-V8'ere til P. Olesen
Svensk kraftkarl til CSK
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.141