23948sdkhjf

Hammeren falder ikke i de første tre måneder

Når nye regler for aflønning af udstationerede chauffører træder i kraft den 1. januar 2021, har Færdselsstyrelsen aftalt med Rigspolitiet, at de i de første tre måneder vil forholde sig vejledende over for de virksomheder, der bliver kontrolleret. Det skriver Færdselsstyrelsen i en nyhedsmail.


Baggrunden for denne aftale med Rigspolitiet er, at reglerne offentliggøres sent ift. ikrafttrædelse og at virksomhederne derfor har kort tid til at indstille sig på de nye krav. Det er en praksis Færdselsstyrelsen har gode erfaringer med på øvrige områder, lyder det i nyhedsmailen.
 
Derfor har Færdselsstyrelsen aftalt med Rigspolitiet, at Rigspolitiet i de første tre måneder efter at kravene er trådt i kraft – det vil sige i perioden 1. januar 2021 – 31. marts 2021 – vil forholde sig vejledende over for de virksomheder, der kontrolleres.

De nye regler om vilkår for udenlandske virksomheders udførsel af cabotagekørsel med gods, bus eller vejdelen af kombineret transport indebærer blandt andet, at virksomheden skal betale chaufføren en minimumstimesats, når der udføres cabotagekørsel eller vejdelen af kombineret transport.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.062