23948sdkhjf

Minister afviser EU-klage over 25 timer

Transportministeren har nu svaret på EU-Kommissionens ”begrundede udtalelse” fra maj, hvor Kommissionen uddyber sin opfattelse af, at Danmark overtræder EU-retten ved de tidsbegrænsede 25 timers parkeringer på statslige rastepladser.

Men transportministeren er ikke til sinds at vige fra sin oprindelige opfattelse af, at tiltaget har været lovligt. I svaret anfører ministeren ifølge DTL, at Danmark ikke anerkender, at den tidsbegrænsede parkering på højst 25 timer på statslige motorvejsrastepladser krænker rettighederne efter adgangsforordningen og køre- og hviletidsreglerne.

Ministeren henviser også til, at det ifølge køre- og hviletidsreglerne er op til virksomheden at sikre, at det lange hvil kan afholdes. Det må derfor være virksomhedens ansvar at planlægge ruten, således at chaufføren kan benytte de alternative parkeringsfaciliteter i Danmark, der er til rådighed for afholdelse af det lange hvil.

DTL’s adm. direktør, Erik Østergaard, bifalder, at ministeren holder fast:

»Det betaler sig at argumentere for de principper, der ligger bag ved de nationale initiativer. Det så vi også i sagen om cabotageture og hvil i førerhuset. Det væsentlige er, at tiltaget gælder for alle, og at der ligger sikkerheds- og velfærdsmæssige hensyn til grund for restriktionerne.«

Læs mere om: jura
Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler
Udvalgte nyheder fra forsiden
Vejafgiften andenbehandlet på 38 sekunder
Daimler og Toyota vil bygge lastbiler sammen
Scania lukker Södertälje-fabrik i tre måneder
Mercedes runder elektrisk milepæl i Danmark
Stærke oldschool-V8'ere til P. Olesen
Svensk kraftkarl til CSK
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079