23948sdkhjf

Scania dækker hele paletten

Lørdag 5. september skulle porten være gået op til den traditionelle Transport Øst-weekend i Greve. Men den fysiske udgave af årets udstilling er desværre lagt i skuffen pga. corona-pandemien.

I stedet foregår Transport Øst i år som virtuel messe på en række af Danske Transport Mediers digitale platforme i perioden fra 5.-17. september.

Indtil da varmer vi her på lastbilmagasinet.dk op til den virtuelle Transport Øst med en række artikler med fokus på det, der rører sig hos nogle af de udstillere, som ellers stod klar til at udstille i Greve:

Scania dækker med sit produktprogram hele paletten, når vognmænd skal investere i en ny lastbil – uanset behov og opgavens form. Men den svenske lastbilproducent er mere end bare selve køretøjerne. I de seneste år har Scania udvidet med en lang række services i tilknytning til det at være chauffør eller vognmand – og for nylig har Scania herhjemme tilføjet endnu et tilbud til sit i forvejen brede program.

Da Scania i august åbnede dørene for kurser på sin nye køreskole, er det således første gang, at fremtidige lastbilchauffører i Danmark har fået mulighed for at tage en lastbilchaufføruddannelse direkte hos en lastbilleverandør.

Og ifølge Scania Danmark selv er det netop den daglige og tætte kontakt med markedet, der sikrer, at Scanias køreskole kan matche transportbranchens behov og krav til nye lastbilchauffører.

Sikker start

»Vi ved, at efterspørgslen på dygtige lastbilchauffører er stor. Derfor er vi rigtig glade for, at vi nu kan tilbyde en lastbilchaufføruddannelse, der lever op til branchens krav, og sikrer at aspiranter fra jobstart kan minimere brændstofforbrug og køre defensivt og sikkert,« fortæller leder for Scania Driver Academy, Erling Petersen.

I forberedelserne til køreskolen har Scania lagt vægt på at sikre et lærerteam, der har solid erfaring som både undervisere og lastbilchauffører, og dermed har indgående kendskab til branchen og chaufførhvervet.

»Vi fokuserer altid på at gøre undervisningen så brancherelevant og tidssvarende som muligt. Det gør vi, fordi det er vigtigt for os at uddanne lastbilchauffører, der fra start af har forståelse for, hvad det vil sige at arbejde i transportbranchen. Det har i den forbindelse været vigtigt for os at få samlet et stærkt lærerteam, der alle har erfaringer fra hvervet som lastbilchauffør, som de kan dele ud af,« forklarer Erling Petersen.

De bedste rammer

For at sikre kvalitet og tryghed i undervisningen har Scania besluttet, at køreskoleholdene maks. må bestå af 16 kursister, og at kursisterne skal følges ad i alle kursets seks uger. På den måde har Scanias undervisere mulighed for at hjælpe hver enkelt kursist samtidig med, at kursisterne fra dag ét bliver den del af et netværk, der kan støtte og sparre med hinanden.

Der er også tilknyttet et gennemgående lærerteam til hvert hold, og alt praktisk køreundervisning foregår selvsagt i de nyeste Scania-modeller.

Den nyåbnede køreskole har adresse hos Scanias danske hovedkvarter i Ishøj på Industribuen 19.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.049