23948sdkhjf

Et fyrtårn for kvindelige chauffører er slukket

MINDEORD:

Anette Grau var et fyrtårn for mange af de unge kvinder, som i de seneste har skabt sig en karrierevej som chauffør i den danske lastbilbranche. Nu lyser fyrtårnet ikke mere, for Anette Grau omkom 2. juli, da hun på tragisk vis – og uforskyldt – blev offer for en trafikulykke ved Christiansfeld.

Anette Grau fik livet i transportbranchen ind med modermælken, da begge forældre var beskæftigede som lastbilchauffør. Der var heller aldrig den store tvivl hos Anette om, at hun selv skulle køre lastbil – hvilket hun gjorde, lige siden hun kunne tage det store kørekort.

Hun beskrives af kvindelige kolleger som et forbillede i et fag, der af og til kan være drøjt at komme ind i som kvinde. Men Anette Grau kunne man altid ringe eller skrive til, ”når man følte, at det hele væltede”, som en ung kvindelig kollega beskriver det – ”så havde hun altid overskud og et godt råd, som man kunne bruge til at komme videre”.

Ud over at passe sit eget arbejde som chauffør var Anette også aktiv i at skabe netværk og sammenhold for branchens kvinder – det være sig på facebook eller gennem aktiviteter og netværksdage, hvor kvindelige chauffører kunne mødes, snakke og udveksle erfaringer. Det har undervejs givet mange af hendes – især yngre – kvindelige kolleger mod og tro på, at tingene sagtens kunne lade sig gøre. Og det uanset om det drejede sig om at komme igennem hverdagens udfordringer, at få mod til at deltage i træf eller udstillinger, eller at prøve kræfter med helt nye og krævende opgaver, som fx at køre nordpå som ung kvinde. Der var Anette Grau klar med både et klap på skulderen og et motiverende skub.

Anette Grau kørte selv med blandet gods som chauffør hos vognmand Jonas Leth i Outrup, som også var hendes kæreste.

Anette Grau blev 24 år. Bisættelsen fandt sted 11. juli i Frørup Kirke i en mere end overfyldt kirke, hvor hundredevis af mennesker var mødt op for at tage afsked. Bagefter blev Anette Grau også æret med et optog af fremmødte lastbiler, der fulgte hende afsted på den sidste køretur.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.172