23948sdkhjf

Danmarks bedste lærlinge og elever klar til dyst i København

Mange unge føler sig pressede over valget af uddannelse. Men DM i Skills og den tilhørende uddannelsesmesse ønsker at lade tvivlen komme de unge til gode. Her kan de unge bruge tvivlen til at blive klogere på sig selv, afprøve deres evner og udforske veje, de måske ikke kendte.

Mere end 65.000 skoleelever, unge, forældre, lærere, vejledere, fag- og uddannelsesfolk ventes at besøge DM i Skills, det årlige mesterskab for erhvervsskoleelever, der afvikles fra 16. - 18. januar i Bella Center.

Talentfulde unge konkurrerer i 45 fag, og publikum træder samtidig ind i landets største uddannelsesmesse. Et kæmpe eksperimentarium fyldt med aktiviteter, viden og vejledning om en bred vifte af alle typer af ungdomsuddannelser - herunder mere end 80 erhvervsuddannelser.

Skoleelevers kendskab til erhvervsuuddanelserne skal øges

DM i Skills afholdes i et tæt samarbejde mellem Københavns Kommune, erhvervsskolerne i hovedstadsregionen, SkillsDenmark og Region Hovedstaden.

Københavns Kommune med overborgmester Frank Jensen i spidsen er vært, når undervisningsminister Pernille Rosenkrantz-Theil åbner DM i Skills. Vinderne bliver kåret af statsminister Mette Frederiksen lørdag den 18. januar om eftermiddagen.

Formålet med DM i Skills er blandt andet at fremme erhvervsuddannelsernes image og øge interessen for og kendskabet til de mange erhvervsuddannelser, så flere unge får lyst til at gå den vej.

En rapport fra Danske Regioner anslår, at der i 2025 vil mangle 67.000 faglærte i Danmark. Derfor har regeringen en målsætning om, at flere unge skal vælge en erhvervsuddannelse. De senere år har stadig flere unge valgt en gymnasial ungdomsuddannelse, og særligt i hovedstadsområdet er det meget få unge, som vælger en erhvervsuddannelse.      

Artiklen er en del af temaet Vognmænd.

Kommenter artiklen

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.124