23948sdkhjf

Lange vogntog over ny bro

Modulvogntog også velkomne over ny fjordforbindelse ved Frederikssund.

Med åbningen af Kronprinsesse Marys Bro over Roskilde Fjord er der nu endnu flere ruter for modulvogntog i Nordsjælland. For eksempel kan modulvogntog spare cirka 15 kilometer, hvis de kører mellem Kirke Sonnerup og Frederiksværk, eller cirka ti kilometer mellem Kirke Sonnerup og Hillerød.

Det koster 41 kroner per tur for lastbiler at køre over Kronprinsesse Marys Bro, og det er ikke længere tilladt for køretøjer over 3.500 kg. totalvægt at køre over Kronprins Frederiks Bro.

 

Om modulvogntogs-forsøg

Indledt 28. oktober 2008. Siden er vejnettet, hvor kørsel med modulvogntog er tilladt, udvidet, og der er tilføjet flere knudepunkter. De nu over 60 knudepunkter er en fællesbetegnelse for erhvervsområder, transportcentre, havne, told- og godsregistreringscentre og regulære omkoblingspladser.

Om modulvogntog

Et vogntog på op til 25,25 meters længde, koblet sammen af to eller tre enheder såsom lastbil, anhænger, trækker, sættevogn eller kærre. Må samlet veje op til 60 ton, afhængigt af antallet af aksler.

Kapaciteten af to modulvogntog svarer til kapaciteten af tre almindelige vogntog, hvilket mindsker antallet af lastbiltransporter. Ordningen for modulvogntog sigter således på – via færre transporter - at øge trafiksikkerheden, forbedre miljøet og mindske trængslen, samt øge transporterhvervets produktivitet.

Artiklen er en del af temaet Vognmænd.

Kommenter artiklen

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11