23948sdkhjf

Pas på med gæster i førerhuset

Når det er ferietid, ses det af og til, at vognmænd og chauffører inviterer gæster ind i førerhuset. Men man skal være opmærksom på de risici, der er forbundet med at have gæster i en lastbil, siger Susanne Linhart, der er chefkonsulent inden for arbejdsmiljø i ATL og DI, i en meddelelse fra ATL.

»Godschauffører færdes ofte på steder, hvor der er fare for at blive kørt ned, hvis man ikke er instrueret og opmærksom på de særlige risici. Gæster er ikke instruerede på samme måde som en professionel chauffør. Så det er en god ide at overveje, om der er behov for retningslinjer for gæster i førerhuset,« siger hun.

Der er desværre eksempler på, at det er gået galt, når familiemedlemmer eller venner har været med en chauffør på arbejde. Så hvis virksomheden tillader gæster i førerhuset, er der nogle regler, som der er god grund til at overholde.

Man skal huske, at en række virksomheder kræver, at alle udefra kommende personer skal bære refleksvest/sikkerhedssko, så snart de færdes på pladsen.

»Hvis man accepterer gæster i førerhuset, skal man sørge for, at gæsten ikke udfører arbejde, der kan have karakter af frivilligt arbejde. Det kan være omfattet af arbejdsmiljølov og arbejdskadesikringsloven, siger Susanne Linhart.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078