23948sdkhjf

Arbejdstilsynet holder øje med chaufførerne

Til næste år vil Arbejdstilsynet rette særlig fokus på arbejdsmiljøet i vejgodstransporten. Det sker, fordi der er mange alvorlige arbejdsulykker blandt chauffører og andre ansatte i branchen.

I 2011 blev et bredt flertal i Folketinget enige om en ny strategi for arbejdsmiljøindsatsen frem til 2020. Målet var at reducere antallet af alvorlige arbejdsulykker i forhold til antallet af beskæftigede med 25 procent.

Nogen brancher er længere fra målet end andre. Ifølge Arbejdstilsynets tal står 10% af brancherne for 61% af de alvorlige ulykker. Det vil sige ulykker, som er årsag til mere end 3 ugers fravær. Vejgodstransporten ligger på en 4. plads over de mest udsatte brancher.

»Det er vigtigt, at man tænker over, hvordan man udfører sit arbejde, så man undgår at komme til skade. Det handler om at have nogle gode rutiner,« siger chefkonsulent i ATL Susanne Linhart.

Arbejdstilsynet har gennemgået ulykkesbeskrivelserne og vil have særlig fokus på disse områder, hvor der sker mange ulykker med langt sygefravær:

· Snublen ved færden

· Fald ved arbejde i højden

· Akut fysisk overbelastning ved manuel håndtering af hjælpemidler og gods

· Ramt af nedfaldne genstande ved hejsning/løft/transport af gods

· Påkørselsfare ved aflæsning

[add:509]

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.062