23948sdkhjf

Vognmænd slipper for fødevare-bøvl

Fra den 1. januar 2015, skal man ikke længere have næringsbrev for at drive fødevarevarevirksomhed, uanset om det er en fødevarebutik, en cateringvirksomhed, en restauration eller en fødevareengrosvirksomhed.

Man skal derfor heller ikke længere have bestået næringsprøven eller alternativt have en særlig uddannelse for at drive sådan fødevarevirksomhed.

Det betyder også, at vognmænd, der transporterer fødevarer, slipper for det administrative bøvl hos myndighederne samt det årlige gebyr.

Folketingets beslutning er et resultat af regeringens vækstpakke fra foråret, og det glæder konsulent Lisbet Hagelund i DTL, at ordningen nu endelig begraves.

»Vi har ofte fremhævet, at ordningen har medført betydelige omkostninger men aldrig har bidraget til fødevaresikkerheden, hvilket regeringen også nåede frem til i vækstplanen med en reduktion af virksomhedernes omkostninger med 17,5 mio. kr.,« siger hun.

»Næringsbasen har eksisteret i flere år, men i den forløbne tid har ingen transportvirksomhed fået frakendt retten til at drive fødevareengrosvirksomhed. DTL har hele tiden fastholdt, at det har været helt ude af proportioner at lade transportvirksomhederne forblive omfattet af loven om næringsbrev,« siger Lisbet Hagelund.

[add:466]

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.08