23948sdkhjf

Nye regler for særtransporter

Trafikstyrelsen har som bekendt udstedt en ny bekendtgørelse, som vedrører særtransport. Bekendtgørelsen træder i kraft d. 1. januar 2015.

I den nye bekendtgørelse er der indført regler for ’stort påhængsredskab’, som er et redskab opbygget på sættevognschassis og som overskrider de almindelige bestemmelser i dimensionsbekendtgørelsen.

Bekendtgørelsen indeholder ændrede regler vedrørende bagvedkørende ledsagevogn i forbindelse med manglende udsyn, og det bliver tilladt at medbringe dokumentation, som f.eks. blokvognsattest, særtransporttilladelse mv., i elektronisk form.

Vedrørende kørsel med mobilkran, bliver det nu tilladt at medbringe et køretøj til egentransport på et tilkoblet påhængskøretøj. Blokvogne til transport af ballastklodser til mobilkran tillades nu op til køretøjsklasse 100, uafhængigt af mobilkranens klasse.

Endeligt bliver det tilladt at transportere yderligere deleligt gods sammen med gods, der er for langt, bredt eller højt, og reglen gælder også for lastbiler.

I forbindelse med udsendelse af den ny særtransportbekendtgørelse, har Trafikstyrelsen udsendt en meddelelse nr. 1987, som du finder et link til i boksen til højre.

Du kan læse den nye bekendtgørelse for særtransport

her

.

[add:338]

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078