23948sdkhjf

DEBAT: Rimelige bøder til vognmænd, tak

Med regeringens lovforslag står vognmænd over for at skulle betale minimum 5.000 kroner i bøde for mindre forseelser. Det omfatter blandt andet, hvis vognmanden har glemt sin tilladelse eller har glemt at aflevere en tilbagekaldt tilladelse, der altså ikke længere er gyldig.

Det er helt ude af proportioner. Selvfølgelig skal man mærke nogle konsekvenser, hvis man ikke overholder de gældende love – men konsekvenserne skal være rimelige i forhold til forseelsen.

Venstre har vist velvilje til at forhandle omkring lovforslaget og har haft tilsendt Transportministeren et ændringsforslag. Dette indeholdt forslag om, at politiet ved forseelser af bagatelagtig karakter kan give en påtale eller en mindre bøde på 1.000 kroner.

Til trods for, at Transportministeren har udtrykt åbenhed for at se på en bagatelgrænse, så har hun afvist vores ændringsforslag. Sammen med de andre på venstre-fløjen, der støtter forslaget, er hun ikke lydhør over for sund fornuft. For selvfølgelig skal de danske vognmænd ikke betale skyhøje bøder for bagatelagtige forseelser.

At det foreslåede bødeniveau er ude af proportioner kan også hænge sammen med, at der bare i 2012 blev strammet på skruerne, så bøderne blev højere. Desværre støtter et flertal af partier på venstre-fløjen forslaget, som derfor ser ud til at blive gennemført.

Det er helt uhørt, når det betyder, at danske gods- og busvognmænd står til at skulle betale urimelige bøder for bagatelagtige forseelser.

Flemming Damgaard Larsen
Medlem af Folketinget for Venstre
Næstformand for Transportudvalget

[add:426]

[add:432]

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.07