23948sdkhjf

Begrænsninger for modulvogntog fjernes

Siden forsøget med modulvogntog startede i 2008 har modulvogntog type 2 (lastbil-kærre) og type 3 (link-trailer) ikke måttet køre med farligt gods. Det skyldes en begrænsning i den internationale ADR-konvention.

Men de regler er nu ifølge DI Transport ændret, og derfor vil DI Transport nu have reglerne om modulvogntog ændret.

»Inden for især transport af stykgods har det lige fra forsøgets start været et irritationsmoment for transportvirksomhederne, at der var begrænsninger på især brugen af link-traileren. Vi har derfor længe arbejde på at få reglerne ændret,« siger chefkonsulent i DI Transport Rune Noack.

DI Transport forventer, at reglerne bliver lavet om i starten af foråret. Bekendtgørelsen om modulvogntog skal nemlig laves om, hvis politikerne beslutter at øge totalvægten for almindelige syvakslede vogntog til 56 tons.

»Vi forventer fortsat en positiv politisk beslutning, så vægtgrænsen på de syvakslede vogntog bliver hævet til 56 tons. Hvis man samtidigt fjerne begrænsninger for farligt gods på modulvogntog, så vil det virkelig forbedre produktiviteten i branchen, hvilket jo er ekstremt positivt,« siger Rune Noack.

[add:430]

[add:432]

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.063