23948sdkhjf

ITD med flere nye aktiviteter i 2014

I 2010-12 blev der gjort et forsøg på at samle alle vejtransportens organisationer i en fælles kampagne, som skulle skabe et mere nuanceret og faktabaseret billede af lastbiltransporten. Kampagnens titel var ”Holder DK Kørende”. ITD var initiativtager og gør nu status:

»Resultaterne af det, der blev gjort, var gode. Men forudsætningen om at lave en fælles kampagne for alle organisationer har desværre vist sig at have en meget vanskelig gang på jord. Jeg skal ikke gøre mig klog på årsagerne, men vi har taget erfaringerne ad notam og planlægger nu fremadrettet vores kampagneaktiviteter i ITD’s eget navn og lægger ”Holder DK Kørende” på hylden,« siger Nikolaj Stig Nielsen, der er ITD’s kommunikationschef.

Han understreger, at døren fortsat står på vid gab for alle, der vil være med til at sætte en positiv dagsorden for erhvervet.

Skolebesøg og cykelkampagne

På programmet har ITD blandt andet et nyt koncept ved navn ”Lastbilkaravanen”, der er rettet mod de mindste klassetrin i folkeskolen. ITD har som mål at besøge 10 folkeskoler i løbet af 2014 for at snakke transport og sikkerhed med de allermindste.

En anden nyhed er ITD’s deltagelse i den landsdækkende kampagne ”Vi cykler til arbejde”, der med stor gennemslagskraft er bygget op af Dansk Cyklist Forbund  gennem de senere år. Sidste år cyklede over 80.000 til arbejde under kampagnen.

»Samarbejde øger forståelsen, og øget gensidig forståelse mellem lastbiler og cyklister kan vi ikke få for meget af. Det handler i den sidste ende om liv, tryghed og sikkerhed. Desuden har vi en indlysende fælles interesse med cyklisterne i at få flere til at lade personbilen stå og cykle på arbejde, for det mindsker jo problemerne med trængsel på vejene,« siger Nikolaj Stig Nielsen.

Folkemøde og ny pris

På årets Folkemøde på Bornholm vil ITD også forsøge at mejsle vejtransporten synligt og positivt ind i den bornholmske granit gennem et hovedsponsorat for arrangementet og nogle markante aktiviteter på pladsen.

Etableringen af ”Danish Transport Award”, der er en ny transportpris for hele branchen, er et andet initiativ, der i samarbejde med Danske Transport Medier gerne skal være med til at øge stoltheden internt i erhvervet. Prisen uddeles ved et gallashow i forbindelse med ITD’s generalforsamling til april.

Derudover planlægger ITD også en mere synlig deltagelse i DM for Transportlærlinge, der finder sted i maj samt en helt ny ”Vejgodstransportens Årsdag” i løbet af efteråret 2014.

Moral og etik

Samtidig har ITD’s bestyrelse gennem et stykke tid arbejdet på at udvikle et forslag til overordnede etiske retningslinjer for ITD’s medlemmer.

»Skønhed kommer jo som bekendt indefra. Derfor er det vigtigt, at vores udadvendte aktiviteter er parret med en løbende konstruktiv diskussion af, hvad vi står for moralsk og etisk – i ITD såvel som på tværs af hele erhvervet,« siger Nikolaj Stig Nielsen.

[add:38]

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

2.096