23948sdkhjf

Bedre kontrol med køretøjer i EU på vej

For at forbedre trafiksikkerheden er EU's transportministre er blevet enige om et forslag om at stramme op på reglerne for, hvordan medlemslandenes myndigheder kontrollerer køretøjerne. Det oplyser DTL.

Målet er kort sagt at få lagt et bedre og mere ensartet sikkerhedsniveau for de biler, busser og lastbiler, der kører rundt på vejene.

De vigtigste nye bestemmelser er, at der nu laves nogle mere samordnede regler end hidtil for standarden og kvaliteten af de syn og test, der udføres. Især hvad angår kriterier, udstyr, uddannelse af personale og kontrol og overvågning af testcentre. Med i købet kommer fx traktorer, der kører mere end 40 km/t på offentlig vej.

Forslaget indeholder også nye bestemmelser om at kategorisere tekniske problemer alt efter hvor alvorlige de er. På den måde harmoniseres myndighedernes håndtering af køretøjer, der er i dårlig stand. Det vil skabe en mere fair konkurrence mellem landenes vognmænd, at man ikke kan slippe nemmere i det ene land i forhold til det andet.

Endelig tillader ministrene, at køretøjer, der kun anvendes i tyndt befolkede områder – som defineret for anvendelse af køre- og hviletid også – kan undtages fra reglerne eller underkastes nationale bestemmelser.

Efter at ministrene er blevet enige om de fælles tekniske kontrolregler, skal forslaget nu videre til behandling i Europa-Parlamentet.

»Enigheden blandt ministrene er et vigtigt skridt i vejen mod mere harmoniserede bestemmelser for kontrol af bl.a. erhvervskøretøjer i EU. Der bør helst stilles samme høje krav til alle vognmænd og synskontroller i EU, som vi kender det i Norden,« vurderer direktøren i Nordic Logistics Association, Søren Hyldstrup Larsen.

[add:376]

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078