23948sdkhjf

Farligt gods: Nyt ADR-bevis fra 1. januar 2013

Fra 1. januar 2013 skal ADR-beviser (kursusbeviser for uddannelse som farligt gods chauffør) udstedes som plastkort af samme format som kreditkort. ADR-beviset skal desuden som noget nyt indeholde et foto (pasfoto) af bevisindehaveren.

ADR-beviser af den gamle type udstedt før 1. januar 2013 kan anvendes indtil udløbsdatoen på ADR-beviset.

Gebyr på 250 kr.

Der bliver i forbindelse med det nye ADR-bevis indført et gebyr på 250 kr., som skal være med til at dække omkostningerne ved kortudstedelsen.  

Chauffører, som fremover tager på farligt gods kursus, skal medbringe et pasfoto.

Efter bestået eksamen sender kursusudbyderen chaufførens pasfoto, underskrift samt øvrige nødvendige data til Beredskabsstyrelsen. Når gebyret er indbetalt efter bestået eksamen, sørger Beredskabsstyrelsen for, at ADR-beviset produceres ved en ekstern kortproducent, som herefter sender ADR-beviset direkte hjem til chaufføren med posten.

Ekspeditionstid

Der må forventes en ekspeditionstid på op til 10 dage for udstedelsen af de nye ADR-beviser regnet fra betalingsdatoen. Vær derfor opmærksom på følgende:

For chauffører, der skal tage ADR-bevis for første gang eller skal på et nyt specialiseringskursus for at få udvidet ADR-bevisets dækningsområde:

Ekspeditionstiden skal indregnes i forhold til, hvornår chaufføren regner med at skulle køre med farligt gods.

For chauffører, der skal have fornyet deres ADR-bevis:

Ekspeditionstiden skal indregnes, så chaufføren kan nå at få et nyt ADR-bevis, inden det gamle udløber. Det er muligt at deltage i repetitionsuddannelsen i et helt år op til ADR-bevisets udløb. Uanset hvornår repetitionsuddannelsen finder sted inden for denne etårige periode, vil det nye ADR-bevis få samme udløbsdato (den gamle udløbsdato + 5 år).

Gebyr hver gang

Der skal betales gebyr hver gang, der skal udstedes et ADR-bevis. Det gælder både, når ADR-beviset tages første gang, når ADR-bevisets dækningsområde udvides efter et specialiseringskursus, når ADR-beviset fornyes efter repetitionsuddannelse, eller når der udstedes erstatningsbevis i tilfælde af mistet ADR-bevis.

Yderligere oplysninger, herunder om betaling af gebyret, kan fås ved de enkelte kursusudbydere eller ved henvendelse til Beredskabsstyrelsen, Center for Forebyggelse,

cfo@brs.dk

.

[add:376]

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.062