23948sdkhjf

Indsats virker over for køre-/hviletidsfejl

Det er nu et år siden, at ITD sendte de første rapporter af sted til de vognmænd, der er tilmeldt brancheorganisationens køre-hvile-tids-system, Tachoweb, og der er grund til at fejre fødselsdagen – offensiven giver nemlig gevinst, rapporterer ITD selv.

Antallet af fejl i køre-hvile-tiden er faldet med næsten 21 procent fra juli til oktober 2012, og omkring totredjedele af ITD’s medlemmer er nu koblet op på systemet.

»Selv beskriver vi systemet som ”proaktiv egenkontrol.” Det er branchen og vognmændene selv, som tager ansvaret, arbejder professionelt med køre-hvile-tiden og bringer antallet af fejl ned,« siger ITD’s adm. direktør Jacob Chr. Nielsen.

I juli 2012 var der 0,29 overtrædelser for hver ti køretimer. De seneste tal fra oktober 2012 viser, at fejlraten er røget ned på 0,24 fejl per ti køretimer. Antallet af fejl er dermed dykket med 17,2 procent.

Langt de fleste af fejlene er små fejl på få minutter, fejlindtastninger og lignende. Andelen af såkaldte ”mindre fejl” var i oktober 2012 71,66 procent. Definitionen af ”mindre fejl” stammer fra EU. Kun et fåtal af fejlene vil være bødegivende i en officiel virksomhedskontrol.

»Reglerne har en karakter, hvor det er svært at undgå fejl fuldstændigt, men det er helt klart målet. Vi ønsker at sende et klart og tydeligt signal om, at branchen tager reglerne alvorligt og gør alt, hvad der er muligt for at overholde dem,« siger Jacob Chr. Nielsen.

I dag holder ITD’s service styr på køre-hvile-tiden for ca. 370 virksomheder og 4400 lastbiler.

[add:380]

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.063