23948sdkhjf

Dakar-rally skudt i gang

2012-udgaven af rallyet Paris-Dakar blev skudt i gang på den sidste dag i 2011.

Nytårsaftensdag blev 72 lastbiler sendt af sted på den første etape på beskedne 57 kilometer fra Mar del Plata på den argentinske østkyst.

Det er fjerde gang, at det traditionsrige rally afholdes i Sydamerika, efter løbet i 2008 måtte aflyses kort før starten pga. terrortrusler i Afrika.

De seneste tre år er løbet derfor gået igennem Argentina og Chile, og i år bliver et tredje land koblet på ruten, når Peru for første gang byder velkommen til Dakar-feltet, der består af motorcykler, biler og lastbiler.

De første fem etaper fører feltet gennem det meget varierede argentinske landskab. Herfra går turen over Andes-bjergene ind i Chile, hvor kørerne får fornøjelsen af Atacama-ørkenen. Efter fem etaper i Chile fortsætter løbet ind i Peru.

I alt 9000 kilometer skal deltagerne forcere på de 14 etaper på årets rute, der lægger fra land ved Atlanterhavskysten og slutter ved Stillehavet.

Russiske Kamaz har det seneste årti siddet tungt på rallyet og har vundet løbet ni gange i de seneste 11 udgaver.

Efter årets første etape er det dog tysk på toppen. Det er således en MAN-lastbil, der har lagt sig i front efter de første 57 km, mens den bedst placerede Kamaz-bil ligger nr. 5. Tre Iveco'er ligger desuden blandt de seks bedste.

Løbet slutter 15. januar i Perus hovedstad, Lima.

[add:323]

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.062