23948sdkhjf

Kun små ændringer for farligt gods

Den nye version af ADR-reglerne for farligt gods-transporter træder i kraft ved årsskiftet og rummer ifølge DTL denne gang kun mindre ændringer på transportområdet.

ADR 2011 indeholder bl.a. et krav om, at transportøren – og afsenderen af transporten – skal gemme transportpapirerne i mindst tre måneder efter transporten. Opbevares dokumenterne i fx en computer, kræves det, at afsender og transportør kan udskrive dokumenterne, når det er nødvendigt.

Der indføres også et nyt skilt, der signalerer transport af miljøfarlige stoffer. Symbolet er en fisk og et træ, sort på hvid bund. Samtidig indføres nye transportdokumenter, ”Miljøfarligt gods” eller ”Havforurenende stoffer” om de miljøfarlige stoffer for transporter i en transportkæde, der inkluderer søtransport.

»Desuden kommer der nogle nye mærkningsregler for transporter af farligt gods i begrænsede mængder, bl.a indføres et nyt mærke for LQ pakker (250 x 250 mm) henholdsvis i landtransport og i kombineret land- og lufttransport,« tilføjer DTLs farligt gods-ekspert Søren Christiansen.

Dog gælder den nye mærkning ikke for transporterende enheder under 12 tons, når der allerede er påsat orangefarvede skilte på køretøjerne, eller når LQ mængderne på køretøjerne/i containerne er mindre end 8 tons (brutto).

Der er også gennemført en del både redaktionelle og tekniske ændringer i de skriftlige anvisninger.

Der er en overgangsordning, så ADR 2011 først skal efterleves fra 1, juli 2011.

ADR 2011 indeholder også nye krav til uddannelse af farligt gods chauffører med virkning fra 2012. Samtidig bliver chaufførernes uddannelsesbevis udformet på en ny måde.

[add:176]

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.062