23948sdkhjf

Ny bog fortæller lastbil-historie

Erich Karsholt har skrevet en bog om Mercedes-Benz i Danmark. Det er blevet en fortælling om mærkets danske historie og herunder både personbiler og erhvervskøretøjer. Det var i 1886, Karl Benz og Gottlieb Daimler hver for sig præsenterede deres benzindrevne køretøjer. Så næste år er det 125 år siden.

Denne bog tager forskud på begivenheden. Erich Karsholt har bl.a. besøgt Mercedes-Benz-arkivet i Stuttgart for at få dokumenteret, hvornår de første Benz- og Daimler-biler kom til Danmark. Og det endte med et stykke danmarkshistorie, idet det var de første to biler, der overhovedet blev importeret til Danmark i slutningen af 1800-tallet.

Allerede inden de to mærker Mercedes og Benz gik sammen i 1920’erne, var de blevet udbredt herhjemme som erhvervskøretøj: Mercedes som redningskøretøjer, og Benz var det tredjemest udbredte droskemærke.

[pic:16374]Det var dog især med dieselmotorerne, at mærket efter Anden Verdenskrig for alvor kom til at sætte præg på Danmark som leverandør af stort set alle typer erhvervskøretøjer: Hyrevogne, transportere, lastbiler og special-køretøjer som Unimog og MB Trac.

Bogen fortæller bl.a. om samlefabrikkerne for både person- og erhvervskøretøjer i Sundkrogsgade og Hillerød, karavaner med lastbiler i 1950’erne og udbredelsen af specialkøretøjer op gennem 1960’erne.

[pic:16373]Bogen gennemgår de forskellige importører, herunder Bohnstedt-Petersen A/S, foruden omtale af forhandlere og vognmænd, der gennem årene har kørt Mercedes-Benz.

Erich Karlsholt: ”Mercedes-Benz i Danmark”, Strandbergs Forlag. 400 sider, 500 illustrationer, indbundet. Pris: 499 kr. i butikkerne.

[add:38]

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.047