23948sdkhjf

3000 kroner i bøde for manglende papir

At en chauffør manglede printpapir i sin digitale fartskriver har udløst en samlet bøde på 3.000 kr. til chauffør og vognmand, oplyser DTL.

"Med den dom fra byretten i Aalborg, når det groteske i køre- og hviletidssanktionerne nye højder", siger DTLs vicedirektør Morten Lindbo.

"Den digitale tidsalder er åbenbart længe undervejs i politiets rækker", fortsætter han.

"Man skulle tro, at det efterhånden skulle være muligt for de kontrollerende myndigheder at downloade de ønskede data på en elektronisk læser, nu hvor tachografen har været tilgængelig i snart fire år - og da politiet på det seneste er blevet begavet med en halv milliard kroner af Folketinget. I stedet skal vognmand og chauffør straffes på pengepungen for myndighedernes manglende tekniske formåen," siger han.

Da en chauffør blev standset ved en politikontrol, havde han ikke medbragt papir i lastbilen til udskrift af kørselsdata fra den digitale tachograf. I følge reglerne skal chaufføren medbringe papir til udskrift i tilfælde af en kontrol.

Forseelsen udløste en bøde til chaufføren på 1.000 kr. og en bøde til vognmanden på 2.000 kr. Det var en nedsættelse i forhold til anklagemyndighedens påstand om en chaufførbøde på 3.000 og 6.000 kr. til vognmanden - standardtaksten ifølge bødekataloget. 

Dommen kan ikke umiddelbart ankes til landsretten på grund af den lave bødestørrelse, men DTL overvejer en henvendelse til Folketingets Retsudvalg om sagen.

[add:171]

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109