23948sdkhjf

Debat: Delte meninger om sneplove

Mandagens omtale sneplove, der er trætte af bilister, der foretager hasarderede overhalinger, har kastet et par kommentarer af sig fra læserne:

Med risiko for at blive betegnet som idiot vil jeg trods alt godt rette et "modangreb" på disse sneplovførere, som savner respekt fra almindelige bilister. Jeg har i min karriere som chauffør kørt en del i de nordiske lande, primært Sverige, og aldrig har jeg set så jammerlig en form for snerydning som herhjemme.

Man kan sagtens rydde sne i Sverige med to og tre sneplove, hvor der er masser af plads til at overhale uden nogen form for farlige situationer. Forleden lå der tre sneplove på den jyske motorvej side om side, som om det var (undskyld udtrykket) små konger - man skulle nok bestemme, hvor hurtigt familien Danmark og lastbilerne skulle komme frem.

Helt ærligt? Hvad ligner det, at man nogen steder var nede på 25-30 km/t? Jeg forstår udmærket, at folk og mig selv finder det latterligt og forsøger at "møve" sig forbi. Jeg har aldrig oplevet en svensk sneplov køre under 60 km/t, og der kører man oven i købet med 100 meter imellem, så de, der vil, kan overhale.

Jeg tror godt nok, at megen af den kritik, der gives til andre bilister, er meget selvforskyldt, og ofte tror jeg, at folk har meget svært ved at forstå den måde, snerydning organiseres på herhjemme. Tit går der relativt lang tid, før du møder nogle snerydningskøretøjer, hvorefter man kan møde dem i dusinvis.

Der kommer det mystiske frem, for hvad formål er der ved, at tre sneplove rydder motorvejen, og 10 minutter efter kommer endnu tre og skraber det salt af, der lige er strøet? Ofte ser man bare, at der køres for at køre penge ud af kommunekasserne, for det kan da ikke være andet end penge ud af lommen, hvis skæret på sneplovene blot skrumler hen over asfalten og gnister som en anden stjernekaster. 

Søren Holm Jensen 
Vingemarken 8 
9800 Hjørring

Det er rystende, at der er nogen, der kan finde på at overhale en kolonne, der rydder sne for "deres" skyld. Og det må ikke være sjovt at blive en del af folks tossede kørsel, og jeg mener, at det skulle sidestilles med hasarderet kørsel og straffes derefter.

For det er sgu ikke rimligt over for dem, der rydder sne. Håber, at der er nogen, der også tænker på, hvad det gør ved den chauffør, der uskyldigt bliver en del af et uheld, de ikke er skyld i.

Jesper Eriksen
Søgårdsvej 2b
5750 Ringe

[add:172]

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.08