23948sdkhjf

DTL klager over forbudszone

DTL har klaget til Rigspolitiet over Køge Kommunes nye forbudszone for lastbiler over 18 tons.

»Landets kommuner skal ikke oprette diverse forbudszoner efter eget forgodtbefindende med vage henvisninger til trafiksikkerheden. Færdselsloven er efter vores mening klar. Og den skal Køge Kommune også følge. Loven lægger op til, at man kan klage over lokale færdselsafgørelser til Rigspolitiet, så det gør vi nu. Og vi har en god sag«, siger DTLs vicedirektør Morten Lindbo.

Han henviser til justitsminister Brian Mikkelsens udtalelser fra Folketingets talerstol 8. november 2008, hvor ministeren gjorde klart, at loven er god nok til at hindre uigennemtænkte kommunale færdselsreguleringer. »Kommuner eller Vejdirektoratet har ikke frie hænder til at følge enhver indskydelse til at indføre en hvilken som helst færdselsregulerende foranstaltning,« sagde justitsministeren.

I klagen til Rigspolitiet gør DTL bl.a. opmærksom på, at Køge Kommune ikke, som den er forpligtet til, har sørget for en tilstrækkelig og forsvarlig sagsoplysning, inden forbudszonen blev indført som en forsøgsordning.

Samtidig anmoder DTL om at få stillet zonen i bero øjeblikkeligt. Det betyder, at de nye skilte skal tildækkes. Desuden har DTL bedt om aktindsigt hos de lokale politimyndigheder, der har givet deres samtykke til forbudszonen.  

[add:179]

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.063