23948sdkhjf

Julen skudt i sænk af kørehviletids-reglerne

”Nu hvor sneen får lov til at blive liggende, hvor den lander, fordi vognmændene ikke kan stille med beredskabet, bliver det måske nemmere at forklare børnene, hvorfor jeg heller ikke kommer.”

Det udtaler den på en gang temmelig ophidsede, men først og fremmest meget bedrøvede Julemand i et eksklusivt interview med Lastbil Magasinet fra basen i Thule.

”Tænk, at bureaukratiets fangarme skulle strække sig så langt, at myndighederne vil være det bekendt, det overstiger min fatteevnen,” siger Julemanden, ”det er simpelt hen for groft, at de der kørehviletids-bestemmelser også rammer en mange hundrede år gammel tradition.”

Trist med sandt

Ifølge Justitsministeriets embedsmænd er Grønland imidlertid ikke undtaget fra reglerne, og samme eksperter mener ikke, at det her, tre dage før juleaften, vil være muligt at haste en dispensation igennem, som kræver alle EU-medlemslandenes tilslutning.

”Det er så forfærdeligt, men måske er der lidt trøst at hente for forældrene ved et klikke ind på Justitsministeriets hjemmeside, der i alle tilfælde giver juridisk syn for sagen. Så mon ikke børnene med lidt hjælp fra de voksne forstår, at jeg simpelthen ikke kan komme med gaverne, uanset hvor gerne jeg end vil,” siger Julemanden.

Dyrlægerne også på mærkerne

Ud over kørehviletids-bestemmelserne, er traditionen også ramt af veterinære bestemmelser.

”Hvordan i himlens navn har man tænkt sig, at jeg skal holde pause på vej sydover i 3.000 fods højde,” siger Julemanden, ”vis mig rastepladserne, der er jo ingen!”

Som allerede nævnt, ser det nu ud som om bureaukraterne altså har fået bugt med den smukkeste, lyseste og bedst kendte tradition igennem alle tider, overalt på kloden.

Lastbil Magasinet skal imidlertid hilse og ønske alle en glædelig jul og et godt og lykkebringende nytår. Det være hermed gjort: Glædelig jul!

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078