23948sdkhjf

Politiet kontrollerer fyrværkeri-transporter

Lastbiler og varevogne, der kører med fyrværkeri, vil blive standset og kontrolleret af politiet i de kommende uger, oplyser politiet,

Kontrollen begyndte i går og slutter den 9. januar.

Politiet vil blandt andet se på, om lastbiler og varevogne overholder reglerne for krudtmængder, fyrværkeri-kategorier, samlæsning, emballering og fastgørelse.

Siden fyrværkeri-katastrofen i Seest i 2004, hvor store dele af Kolding-forstaden brændte, er reglerne for opbevaring og salg af fyrværkeri blevet skærpet.

Det betyder blandt andet, at forhandlere ikke må have så store mængder fyrværkeri liggende i butikken som tidligere. Derfor bliver der kørt langt mere med fyrværkeriet nu, når der skal fyldes op på lageret.

Det er blandt andet disse transporter, politiet vil kontrollere, og indsatsen vil blive koncentreret ved de store oplagringspladser.

»Alt hvad der lugter af krudt, vil blive kontrolleret. Sidste år havde vi nogle alvorlige sager med nogle lastbiler, som var på vej til de store oplagringspladser, hvor reglerne ikke blev fulgt. Det resulterede i store bøder til vognmændene,« siger vicepolitikommissær Michael Balvits fra Rigspolitiets Færdsels- og Beredskabsafdeling.

[add:85]

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.093