23948sdkhjf

Forbud giver ikke bedre trafikafvikling

Et generelt overhalingsforbud for lastbiler på tosporede motorveje vil ikke give en bedre trafikafvikling. Tværtimod mener Dansk Transport og Logistik (DTL), og lægger dermed afstand til den tanke, som transport- og energiminister Flemming Hansen luftede sidste sommer.

»Vi må klart melde ud, at det vil tage yderligere produktivitet ud af erhvervet, og at det ikke vil være godt for trafikafviklingen i øvrigt. Vi mener, at det vil flytte langsomme bilister ud i ydersporet, fordi de ikke vil ligge inde sammen med alle lastbilerne, og det skaber farlige situationer ved frakørslerne. Og for lastbilen betyder en halv time bag f.eks. en tysk campingvogn, at man ikke når dagens sidste tur. For man kan ikke som i de fleste andre jobs bare arbejde længere, for der er bl.a. stramme arbejdstidsregler og køre- hviletidsbestemmelser, der skal overholdes i transporterhvervet,« siger Erik Østergaard, adm. direktør i DTL.

Møde med Vejdirektoratet

DTL har netop deltaget i et møde med Vejdirektoratet om sagen, og DTL har udtrykt sin bekymring for forslaget. DTL har som bekendt hele tiden været imod et generelt overhalingsforbud og har peget på en række alternativ forslag til at få [add:37]trafikken til at blive bedre afviklet, som f.eks. situationsbestemt regulering afhængig af trafik og tid på døgnet, justeringer af Færdselslovens bestemmelser om overhaling samt kampagner for bedre trafikkultur.

Vejdirektoratet udarbejder nu et oplæg til ministeren om emnet.

»Vi mener, at begrebet elefantvæddeløb er klart overdrevet. De finder meget sjældent sted, men der skal heller ikke herske tvivl om, at DTL bestemt ikke bifalder elefantvæddeløb,« siger Erik Østergaard.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.062