23948sdkhjf

Debat: Lær chaufførerne førstehjælp

Vognmand Max Sehested sender her en klar opfordring til branchen om at bruge lidt tid på at lære førstehjælp til gavn for både sikkerheden og branchens ry:

»Jeg fik et tilbud fra Falck om et 6 timers kursus i førstehjælp og en opfølgning på 3 timer året efter. Jeg sagde ja tak og sendte en invitation til mine chauffører.

Her var modtagelsen meget skeptisk, alle chauffører var enige om, at det kunne de til fingerspidserne, så ingen grund til det. Men næsten alle besluttede sig dog for at deltage - måske på grund af den lovede restaurant-tur efter kurset...

Dagen kom, vi mødtes i firmaet til morgenkaffe og kørte derfra til Falck i Herning. Her mødtes vi af en morgenfrisk Heinrich Nielsen fra Falck. Da han havde tjekket et par førstehjælps-færdigheder ved chaufførerne, fandt man hurtigt ud af, at der måske var noget, som man ikke var verdensmester i, selvom man havde lært det ved "mili" for 15 år siden.

[pic:9180]Det blev en meget god og spændende dag, hvor alle var dybt engagerede, og snakken fortsatte på restauranten herefter - "vi havde jo gjort mere skade end gavn, hvis vi var kommet i en situation, hvor vi skulle få brug for det".

Jeg vil hermed gerne opfordre mine kollegaer til at ofre tid og penge på et sådan kursus. Det er virkelig pengene værd og en god måde at være sammen på i fritiden, uden at den skal stå på øl og landevejsvrøvl. Og måske kan det rette lidt op på branchens ry i trafikken.«

Max Sehested, Sehested Transport
Skivevej 43
7451 Sunds

[add:4]

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.062