23948sdkhjf

Lastbil Magasinet frikendt

Sagen om det københavnske firma K.A. Euro Transport ApS, som Lastbil Magasinet skrev om i nummer 10 og 11 i år, har været indbragt for Pressenævnet af firmaets advokat, der mente, at god presseskik var tilsidesat i forbindelse med omtalen af firmaet.

Artiklerne handlede om, at K.A. Euro Transport ApS i en længere periode kørte uden tilladelser. Artiklen i nummer 10 havde overskriften "Firma uden tilladelser skaber uro i København", mens artiklen i nummer 11 havde overskriften "Fik tilladelser trods ulovlig kørsel".

Pressenævnets kendelse

Sagen har nu været behandlet i Pressenævnet, som den 16. december afsagde følgende kendelse:

"Pressenævnet har ikke mulighed for at vurdere rigtigheden af oplysningerne i oktober-nummeret om, at K.A. Euro Transport ApS har drevet vognmandsfirma uden at have de nødvendige kørselstilladelser. Nævnet finder derfor ikke grundlag for at udtale kritik af Lastbil Magasinet.

Nævnet finder endvidere ikke grundlag for at konstatere, at bladet ikke har udvist tilstrækkelig kritik over for de kilder, der er anvendt i oktober-nummeret.

Nævnet finder, at artiklernes oplysninger om, at K.A. Euro Transport ApS har drevet vognmandsfirma uden at have de nødvendige kørselstilladelser, er skadelige for firmaet. Nævnet finder imidlertid ikke at kunne se bort fra Lastbil Magasinets forklaring om, at man inden offentliggørelsen af artiklerne har forsøgt at forelægge artiklernes oplysninger for K.A. Euro Transport ApS. Nævnet finder herefter ikke grundlag for at udtale kritik af bladet.

Nævnet finder i øvrigt ikke, at Lastbil Magasinet har handlet i strid med god presseskik."

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.063