23948sdkhjf

Nytårsudtalelse fra DTL

”Økonomisk vækst indebærer et stigende behov for godstransport. Når forbrugerne kræver mangfoldighed i udbuddet af varer og produkter, er det ensbetydende med flere transporter. Der er en god grund til, at regeringen i sin omfattende rapport om transporterhvervets vækstvilkår karakteriserer godstransport som velstandens smøremiddel,” siger DTLs formand Anker M. Jensen i en nytårsudtalelse.

Velstandens smøreolie

”Danske transportvirksomheder har lært at leve med rollen som velstandens smøreolie, men det er ikke altid nogen misundelsesværdig rolle. Den barske transportverden er i stadig bevægelse, og det rammer de virksomheder, som ikke i tide har rustet sig til fremtidens forandringer. Det er de internationale markedskræfter, der sætter dagsordenen, og det er alle danske transportvirksomheder - uanset om de kører dansk eller internationalt - tvunget til at forholde sig til. Forandringerne vil slå igen på ude- og hjemmebane.

Ikke for amatører

For at sige det rent ud: Transporterhvervet er ikke for amatører. I transporterhvervets univers er der ikke plads til for mange gamle vaner. Det-går-nok-metaliteten er ingen garanti for fremtidssikring. Snarere tværtimod. Virksomheder med en professionel indstilling til fremtiden og dens mange muligheder har klart de bedste chancer for økonomisk at overleve.

Heldigvis er de fleste danske transportvirksomheder gode til at tage bestik af fremtiden. De har en stolthed og et selvværd, som sammen med en stor faglig ekspertise er et ganske glimrende konkurrence-parameter. Dertil kommer vilje og evne til at indrette sig efter det muliges kunst.

Stor eksamen

Næste store eksamen for danske transportvirksomheder begynder 1. maj 2004, når EU udvides med ti nye medlemslande. Mange virksomheder vil bestå denne eksamen med glans, fordi de har gjort deres hjemmearbejde. Andre vil få karakteren bestået, og nogle vil dumpe. Det er der ikke noget nyt i. Sådan har vilkårene altid været, når gamle markeder nedbrydes og nye opstår.”

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078