23948sdkhjf

Alvorlige ulykker med lastbiler

Slutningen af 2003 – og starten på 2004 - blev præget af to alvorlige ulykker, hvor lastbiler var indblandet.

Den første ulykke skete på motorvejen mellem Svenstrup og Støvring i Nordjylland. Her blev to personer dræbt, da chaufføren på et vogntog - ifølge politiets oplysninger -overså en kø, der var opstået på grund af oprydningsarbejdet i forbindelse med en anden lastbil, der var kørt i grøften på grund af meget glatte veje.

Overså køen

Køretøjet var lastet med blandt andet computere og dvd-afspillere, og de kunne i første omgang bæres væk med håndkraft, men for at få løftet nogle olietønder måtte Dansk Autohjælp rekvirere en kran. Det betød, at motorvejen på strækningen kun var farbar i et spor lige før ulykken.

Lastbilchaufføren overså køen af holdende personbiler og kørte med stor kraft ind i køen. Ved det voldsomme sammenstød blev to personer dræbt og adskillige kvæstet.

Nærmere undersøgelse

Chaufføren er indtil videre sigtet for at udvise manglende agtpågivenhed, men efterfølgende er der stillet spørgsmålstegn ved, om det var nødvendigt at afspærre det ene spor på motorvejen. I dag – eller en af de nærmeste dage - forventer politiet at gå i gang med en nærmere undersøgelse af omstændighederne ved ulykken.

To 18-årige dræbt

Ved en anden alvorlig ulykke torsdag i sidste uge mistede to 18-årige mænd livet, da en personbil stødte frontalt sammen med en lastbil syd for Frederikshavn.

Det voldsomme sammenstød skete, da personbilen uden varsel kørte tværs over midterrabatten på E45 og ramte lastbilen. Lastbilchaufføren slap uden kvæstelser og var tilsyneladende uden skyld i ulykken.

Politiet ved ikke, hvorfor personbilen pludselig kørte over i den modsatte kørebane.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094