23948sdkhjf

Euro Driver Service: Revisoren tog forbehold

Revisoren tog i det seneste regnskab fra Euro Driver Service ApS, Padborg forbehold for fortsat drift. Kapitalen var væk, og det anføres, at uden en dispensation fra Erhvervs- og Selskabsstyrelsen må bureauet lukke.

Af Euro Driver Service ApS' årsregnskab for år 2000 fremgår det af revisorpåtegningen at:

”Som anført i ledelsens årsberetning er årsregnskabet aflagt med fortsat drift for øje. Selskabet har tabt anpartskapitalen, og fortsat drift er betinget af, at der gives dispensation fra Erhvervs- og Selskabsstyrelsen. Vi kan ikke vurdere, hvorvidt – og eventuelt under hvilke betingelser styrelsen vil give dispensation. Under sidstnævnte forudsætning må vi derfor tage forbehold for værdiansættelsen af selskabets aktier.”

Det er revisionsselskabet KPMG C. Jespersen, Sønderborg, der har sat påtegningerne tillige med en supplerende oplysning:

”Selskabet har ikke indsendt det reviderede og godkendte årsregnskab til Erhvervs- og Selskabsstyrelsen senest seks måneder efter regnskabsårets afslutning. Som følge heraf er der risiko for, at selskabets ledelse pålægges en afgift i henhold til årsregnskabsloven.”

Erkender manglerne

”Resultatopgørelsen for regnskabsåret 2000 udviser et resultat efter skat på minus 226.172 kroner.”

Sådan skriver Euro Driver Services ledelse i årsberetningen. Samtidig er der andre kommentarer til regnskabet. Blandt andet har selskabet ikke afholdt generalforsamling senest fem måneder efter udløbet af regnskabsåret, som loven foreskriver. Årsagen angives til at være, at regnskabet først blev færdiggjort 17. juli 2001. Regnskabsåret sluttede ved årsskiftet.

Ledelsen erkender i beretningen, at det kan få konsekvenser i forhold til selskabsstyrelsen.

”Som følge heraf er der risiko for, at selskabet pålægges en afgift.”

Egenkapitalen er væk

Fakta er så også, at ved årsskiftet var egenkapitalen væk i vikarbureauet. Den var nemlig negativ med 46.491 kroner.

Hos Euro Driver havde man dog håb om, at en løsning var på vej for at rette op på det forhold:

”Det er ledelsens vurdering, at anpartskapitalen kan retableres gennem selskabets fremtidige indtjening, og selskabet vil derfor anmode Selskabsstyrelsen om tilladelse hertil.”

Samtidig erkender ledelsen dog, at hvis svaret bliver nej, så kan styrelsen foranledige, at bureauet tvangsopløses.

Desuden foreslår ledelsen årets negative resultat overført til næste år, hvor man tillige forventer at få et overskud, som dog ikke er nævnt i kroner.

Tal i regnskabet

I 1999 var egenkapitalen på 180.000 kroner. Året efter var den i negativ med 46.491 kroner, og mens der så også var røde tal i resultat i 2000, var det i 1999 på 45.000 positive kroner.

Sammenlignes gældsposterne, er de vokset fra 1.616.000 kroner i 1999 til 2.069.000 kroner i år 2000. Tilsyneladende har der samtidig været et fald i aktiviteterne. Personaleudgifterne er nemlig faldet fra godt 3,8 millioner kroner i 1999 til godt 3,4 millioner i 2000, og det gennemsnitlige antal medarbejdere faldt i samme periode fra 18 til 14 personer.

Læs også artiklen: ”Euro Driver Service har standset betalingerne.”

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11